שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/02/2011 | 18:40 | מאת: אחת

שלום!אני בת 18,דתיה, מאוד בוגרת!גדלתי בבית להורים גרושים ועכשיו אצל אמאשלי ובעלה ביחד עם אחיי..עברתי חיים לא קלים ואפשר לומר שהם ביגרו אותי מאוד!אני מאוד בוגרת(קשה לי להיות עם בנות גילי,מבינה שזה אולי בעיה אבל מעצבנת אותי הרמה שלהן..)אני מאוד חברותית ומנסה תמיד לדבר עם חברותי בדרך שלהן.כל זה היה בשביל הרקע,עכשיו לבעיה-אני בחורה מחוסרת אהבה בצורה ענקית,בנוסף לזה מרגישה צורך חזק לחיות בזוגיות,להקים בית..הבעיה שמבחינת הסביבה שלי זה לא רגיל להתחתן כ"כ מוקדם,למרות שאני יודעת שאני יכולה ומסוגלת לזה. השאלה שלי היא כזו-אני לא יודעת אם הרצון שלי להתחתן נובע מזה שחסרה לי אהבה(ואני לא יכולה לצאת עם בנים כי אני דתיה)ולכן אני לוקחת אתזה לחתונה?והאם במצב שלי היית ממליץ לי להתחתן?אני רוצה להדגיש שכל מי שמכיר אותי ממליץ לי לעשות אתזה למרות שזה לא מקובל אצלנו.

אלא אם את היפה שבבנות וקשרייך החברתיים מביאים אותך אל 'העשירון העליון' - ללא השכלה מקצועית 'מודרנית' סיכוייך מאד נמוכים להגיע לחתן הולם, לאווירה משפחתית נאורה ושוויונית שמייצרת חום רגשי איכותי. מרבית סיפורי החיים של הבנות שרצו לחתונה כדי לברוח ממשפחה 'קרה' מראה שהן תקועות במקום רגשי בעייתי. תשקיעי שנתים שלוש בהשכלה; זו המנייה הכי טובה בשוק. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

24/02/2011 | 13:22 | מאת: אורטל

(אני דתית גם,בת 30). את וודאי רוצה לבחור בן זוג לכל החיים. המקום ממנו את בוחרת את בן הזוג הוא מעורער ואינו קשור לבגרות שלך. דווקא מישום שאין לנו קשר עם בנים לפני חתונה ב"ה..עליך להיות מודעת שאולי בלא מודע - הבחור בראשון שתפגשי שיקרין חום ואהבה ישבה את ליבך על אף שייתכן כי אינו מתאים לך, במקרה כזה את תרגישי זאת רק לאחר החתונה כי השכל לא מתפקד מספיק גם אם את רוצה... יש לי 2 המלצות חמות: 1. אם את נפגשת, תבררי טוב מאוד את כל התכונות החשובות לך לפני הפגישה הראשונה. דברי עם חברים שלו או קרובים. אל תפגשי עפ"י הכרות מ"הרחוב". 2. נסי למצוא את האהבה בתוכך, להתחבר לעצמך לאהוב את עצמך,ככל שתרבי לאהוב את עצמך, תהי פחות תלויה באישור ריגשי חיצוני. אני ממש ממליצה, זה מאוד יחזק אותך ואת הביטחון שלך. וחשוב ממש לעשות זאת לפני קשר זוגי. הגעה לזוגיות במקום בו את נמצאת היא בעייתית מאוד. 3. בלי קשר- כדאי לך להתחיל ללמוד מקצוע.. לפחות תתחילי, יש 2 חברות שהתחתנו בגילך לאחר שנה בערך נולד להן ילד וקשה להתחיל ללמוד.. כעת אחת לאחר 8 שנים ואחת לאחר 3 הן מבכות שפיספסו את הרכבת ויצטרכו להתפרנס בקושי משכר מינימום.(למדתי תואר שני עם 2 ילדי וזה ממש לא קל) 4. המלצה- על תסתובבי הרבה באינטרנט.. החשיפה לתמונות "מאוהבים" לא מוסיפה הרבה. ולא משקפת את החיים.תבדקי מבין התמונות מי מהזוגות המצולמות מצולם בביתו בסתם יום חול לאחר אפילו 3 שנות ניסויים. בד"כ לא.. והתמונות רק מעלות בך את הציפיה מבין הזוג..(אל דאגה, יש ביהדות סוד שמשמר מדהים את זוגיות עוד תכירי בעז"ה) בהצלחה ממש, 4.

24/02/2011 | 13:29 | מאת: אורטל

אני לא מטפלת ולא פסיכולוגית ולא כלום, אך אולי בגלל שאני לא מכירה אותך ודתית אוכל להבין אותך יותר, אוכל בשמחה לדבר איתך.. אם את רוצה בשמחה- המייל שלי:[email protected]

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה