בעיות כלכליות.

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

01/02/2011 | 12:51 | מאת: שירי

אנו נשואים 3 שנים. ואוהבים מאד אחד את השני. הבעיה היא שיש לבעלי בעיות כלכליות יש לנו חובות רבים. למרות שהוא עובד יום שלם. והדבר גורם לנו למריבות ולמתח רב בינינו. ולכן הוא עצבני ולחוץ. ולא מתעניין כלל בי או בילדים. עד כדי כך שאנו רבים ומקללים אחד את השני ומאימים להיפרד. כמובן שבסוף משלימים. עד הפעם הבאה. פתרון לא נראה באופק. האם זה הגיוני שכסף יכול להרוס את כל האהבה וכל מה שיש בינינו?

love & Money אכן קשורים זה בזה; כשכסף קיים אין זה אומר שאהבה מובטחת אבל העדר כסף מייצר מקור לקשיים באהבה. נשמע לא הגיוני, אבל מי אמר שאהבה היא עניין רציונלי? וכעת ברצינות: חוסר יכולת לעמוד בציפיות (עצמיות או מהסביבה, או מה שנתפס כציפייה) בהחלט מעביר גברים לערוץ הכוחנות, משהו בנוסח 'ההגנה הכי טובה היא ההתקפה'. האיבחון מאפשר טיפול: הורידי את רמת הציפיות ממנו; נהלו שניכם את התקציב כך שלא ירגיש שהקושי הוא שלו. הרעיפי אהבה, סקס, התעניינות והערכה 'ללא חשבון'. האגו הגברי צריך את זה לפני שפותחים את ספרי הנהלת החשבונות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

06/02/2011 | 19:34 | מאת: רוית

אני חייבת לציין שההודעה שלך מאוד נגעה לליבי... מרגישים את העצב במילים אותן כתבת ואני מאוד מקווה שהעצה שנתן לך דוקטור אברהם תעזור. אני חושבת שתצטרכי לא מעט סבלנות. לדעתי חשוב שתזכרי גם את העניין הכלכלי ותתרמי כמיטב יכולתך. אני לא מדברת רק על לעבוד... בתי, שנישאה לאחרונה, הראתה לי את הפוסט הזה שנותן עצות בסיסיות לשיפור המצב הכלכלי לזוגות חדשים ואולי זה משהו שיוכל לסייע גם לך? חיפשתי עבורך את הקישור: http://bit.ly/ffdJpx . כולי תקווה שהצלחתי לסייע לך...

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה