חששות כבדים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

19/01/2011 | 10:58 | מאת: ע

שלום, אני בן 27 ונמצא בקשר עמוק כבר 5 שנים עם חברה שלי ואנחנו מתגוררים יחד כבר שנתיים וחצי. האמת היא שאני מאוד אוהב אותה אבל הקשר שלנו כבר הלך לאיבוד ואני לא בטוח שאני מעוניין להמשיך אותו. חברה שלי סובלת מחרדות ופחדים מאז שאני מכיר אותה אבל בשנים האחרונות לאחר שמספר קרובי משפחה שלה נפטרו כולל אבא שלה הפחדים והחרדות רק הלכו וגדלו. היא כל הזמן מתקשרת אליי, בין אם זה בגלל שהיא סובלת מסחרחורות (שלאחר בדיקות מקיפות הוכחו כנובעות ממצב נפשי) ובין אם זה בגלל שהיא דואגת לי או למישהו אחר שלא עונה לה. חשוב להבין שהטלפונים האלו נעשים בתדירות מאוד גבוהה. הקשר הזה חונק אותי ואני מפחד שזה רק הולך ומחמיר. ניסיתי ואמרתי לה מספר פעמים שתלך לטיפול ובכל פעם היא כאילו הסכימה איתי אבל לא עשתה עם זה כלום.חשוב לציין שהחרדות האלו מלוות בהתפקי עצבים שבהם היא צועקת ומקללת ברגע שהיא מרגישה שהיא נמצאת במצוקה. אני בא מבית שבו אבא שלי היה מקלל את אמא שלי ואותי כל הזמן. הרצון היחיד שלי בגיל ההתבגרות היה לעזוב את הבית ולברוח מהפחד הזה. אני מרגיש בתקופה האחרונה (חצי שנה) כאילו חזרתי לאותו מקום רק שעכשיו במקום אבא שלי יש לי אותה. אני אפילו חושש שאיפשהו אני איפשרתי למצב הזה להתקיים רק בגלל שהייתי רגיל אליו מהבית. היא תלותית מאוד ובכל פעם שאנחנו מגיעים לריב עצבני היא מאיימת עליי שהיא תתאבד. אני מרגיש כבר ממש אובד עצות. מצד אחד הייתי מאוד מעוניין להמשיך את הקשר איתה כי היא באמת בנאדם מקסים, מצד שני, אני לא מסוגל לעמוד במצב הקיים. אני מרגיש כאילו כל הפחדים והעצבים שלה היא מוציאה עליי. אני מפחד מאוד להיפרד ממנה מחשש שהיא תעשה משהו לעצמה. אני לא יודע אם ההודעה שלי באמת צריכה להיות מפורסמת פה או בפורום אחר אבל אשמח לקבל בכל זאת קצת עזרה. מה אפשר לעשות?

הנכונות שלך להמשיך את הקשר ללא שבת זוגך תהיה בטיפול פסיכולוגי מתאים גורמת לה ולך נזק. זו התנהגות לא אחראית כבן זוג. האם היית ממתין שנים אם היתה לה בעייה בדרכי הנשימה או בכליות או במערכת החיסון? טוב אם תחליט שאם אינה מתחילה בטיפול מיד אתה פורש מהזוגיות. ההחלטה שלך, אבל האחריות לגורלה שלה. הנכונות שלך להיות נסחט רגשית - החשש שתפגע בעצמה - גם היא איננה התנהגות אחראית ובוגרת. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה