התלבטות מקצועית קשה..

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

25/09/2010 | 19:20 | מאת: שירי

שלום ד"ר אברהם. יש לי בעיה מקצועית הדורשת מתן רקע. אשתדל להיות קצרה ותכליתית. אני בת 37 מורה לאנגלית מזה 13 שנה. יש לי 3 ילדים קטנים( 6.5, 5.5 ושנתיים) ובעל העובד בכוחות הביטחון. בארבע השנים האחרונות אני עובדת בבי"ס טכנולוגי במקום מגוריי-בי"ס עם תלמידים "קשים" ברובם אך התחושה בו משפחתית, חמה ונעימה.בסוף שנה"ל הקודמת נודע לי כי יורדות לי מספר שעות עקב רישום נמוך . מיד פניתי לבי"ס נוסף במקום מגוריי, בי"ס בו עבדתי שנה בתחילת דרכי, וגם עשיתי בו את ההתמחות כסטודנטית.שם קיבלתי את השעות שלהן נזקקתיע"מנ להשלים את המשרה. במהלך החופשה, פנו אליי מביה"ס שלי (הותיק) ואמרו שנפתחה עוד כיתה ונוספו לי עוד 3 שעות. פתאום נקלעתי למצב של "צרות של עשירים"...לא יכולתי לסרב וכעת אני מרגישה שאני קורסת ועדיין לא החלה השנה......קשה לי מאד לעמוד בכל המטלות הללו עם 3 ילדים קטנים ובעל שנעדר עד שעות הערב. פניתי למנהלת של ביה"ס הנוסף, על מנת להוריד מספר שעות אך לאחר בדיקה הסתבר שזה לא מתאפשר עקב אילוצי מערכת. איןן לי מושג איך "אסחב"את השנה הזאת. ולמה צריך "לסחוב"???האם זהו דבר בלתי הפיך? משום שידוע לי שהשנה אצטרך להתמודד עם המצב, אני מבקשת עצה כיצד לעשות זאת בצורה ראויה כדי שלא אתמוטט. שאלתי השנייה היא מה כדאי לעשות בשנה הבאה?כרגע סוברים כי בביה"ס הותיק שלי כן יהיו מספיק שעות. כפי שכבר ציינתי אף על פי שרמת התלמידים שם נמוכה, אני מרגישה שם "בבית". כיצד אתה מציע לי לפעול? השנה?בשנה באה?תודה רבה.

יש שינוי מדרגה ראשונה, וזה במקרה שלך, להסתייע בעוזרת לנקיון או בייבי סיטר בשעות הצהרים (וכנ"ל גיוס הסבים והסבתות) כדי לאפשר לך יותר זמן עבודה פנוי. ויש 'שינוי מהותי' ובמקרה שלך זה לקרוא לדגל את בעלך. במשפחות עם מנטליות של פעם מקובל לצפות שהאישה תיתן כל מה שצריך כדי לאפשר את בניית הקריירה של הבעל. זוגות עם מנטליות שיוויונית מאפשרים זה לזו צמיחת קריירה. יתכן והלכתי למקום שגוי, אבל כשאמרת ... " יש לי 3 ילדים קטנים" (דגש על "לי") נדלקה אצלי הנורה, וכשהוספת "...ובעל העובד בכוחות הביטחון" (כאילו והוא במסגרת שאין לו שליטה עליה)היה נדמה לי ששם מצויה תפיסת העולם הבעייתית שלכשתשתנה, תאפשר פתרון יצירתי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה