ההקלה על האימייל האישי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/04/2002 | 11:52 | מאת: צרכנית נבונה

לד"ר אברהם שלום, תודה על הפורום. התלבטתי רבות אם לכתוב את הודעתי זו או לא, למען האמת עוד מימי פעילותך בפורום לטיפול נפשי. אני מבינה שיועצי האתר עובדים בהתנדבות ואחד הצ'ופארים שהם מקבלים מהאתר הוא פרסום הקליניקה שלהם. לכך נועד כרטיס הביקור, שהוא נראה לי עסקה הוגנת: מי שמתרשם לטובה מתשובותיך עשוי לפנות אליך לטיפול באופן פרטי. ברם אולם, כמו שאומרים הגששים, צורם מאוד שכל תשובה שלך מסתיימת בהזמנה להקליק על המייל האישי שלך, לעיתים בתוספת הבהרה איך בדיוק עושים זאת ("שמי המוכחל" וגו'). הרושם הנוצר, אצלי לפחות, אך גם אצל כמה מחבריי, ואני בטוחה שגם אצל גולשים רבים שאינם מעיזים לכתוב זאת הוא של משהו שנע בין חוסר אסתטיקה במקרה הטוב לחוסר אתיקה במקרה הרע. הגולשים בפורומים לייעוץ נפשי, גם אם הם סובלים, הם אינם מטומטמים. ההזמנה הזו להקליק על שמך המוכחל כדי להציע שמות של מטפלים פרטיים, אם לא שלך, אז של עמיתיך יוצר רושם רע מאוד. הדרך הקלה להגיב להודעתי זו היא להציע לי לנתח את תגובתי, מה זה עושה לי, אולי יש לי בעיה של אמון עם גברים וקלישאות דומות. הדרך הנבונה יותר היא שתחשוב בינך לבין עצמך אם אכן שיווק אגרסיבי כזה יעיל לגיוס מטופלים. מעולם לא ראיתי הזמנה כזו מצד ד"ר רובינשטיין וד"ר קפלן. בהצלחה.

שלום רב, הערתך מתקבלת בתודה. יש רבים רבים שאינם יודעים למי, וכיצד לפנות. ההזמנה לשאול מסייעת לחלק מהם. ההפנייה מקלה את הצלצול. זה סגנוני: להיות מזמין ומקל. צדיק באמונתו יחיה. אין לי מזה שום יתרון אישי, תועלת, קליינטורה, או משהו בכיוון. לא מגיע לי, לא יוצא לי, ולא נכנס לי מזה כלום, במובן החומרי. העניין בדוק. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה