התייעצות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/04/2002 | 11:24 | מאת: ל.נ

ד"ר יוסי אברהם שלום! אני בת 23 ואני חיה עם בן זוגי כבר 4 שנים בבית הורי (ביחידה נפרדת). בן זוגי בן 26, הוא התחיל ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב וניהול במכללת ר"ג. בן זוגי בא מרקע של הורים גרושים, ומצב סוציואקונומי נמוך, יש פערים גדולים בין המשפחה שלי והמשפחה שלו, ויש להם נטייה לבקש כל מני הלוואות אחד מהשני, ההורים מהילדים והילדים אחד מהשני. אני חושבת שהדרך היחידה להתקדם מבחינה כלכלית במדינה שלנו היא לקבל תמיכה מההורים , ואם לא תמיכה אז לפחות לא לחלק את הכסף שלך למשפחה. החבר שלי פשוט לא יודע להגיד לא! והבעיה היא שגם באמת אין לו כסף לתת, הוא מרוויח משכורת נמוכה. אני כבר שנה מרגישה מתח עצום בקשר למצב הכלכלי העתידי שלנו בתור זוג, ואני מרגישה שזה פוגע ברגשות שלי כלפיו. לאחרונה שוחחתי עם גיסתו שגם היא צעירה בת 30 , והיא אמרה לי שהמצב שלהם מאוד קשה בגלל המשכנתא ושאין לה כסף אפילו לקנות חולצה. החבר שלי מאוד משתדל להתקדם בחיים, הוא לומד ועובד קשה, אך אני פוחדת שהוא לא יצליח לצאת ממעגל העוני בגלל משפחתו, ובגלל שגם אין לו "מרפקים" ואני כל הזמן משקיעה אנרגיות לדחוף אותו, שיצליח ,שילמד ,שיחפש עבודה טובה יותר . השאלה שלי היא האם לדעתך אנשים שהגיעו מפערים תרבותיים וסוציואקונומיים כל כך גדולים יכולים בכלל להסתדר ולא להגיע למצב ש"אם אין כסף אין אהבה". תראה הוריי לא עשירים אבל אפשר להגיד שאנחנו ממוצעים+ . אין להורי כסף לקנות לנו דירה. האם עדיף לי לוותר על הבחור ולמצוא מישהו יותר "בטוח" גם בעצמו. אני לא אדם שיוכל לחיות ברמה נמוכה, כל מה שרציתי כל חיי קיבלתי, זאת המציאות, ואיני לא מוכנה לחיות על ההורים שלי כל חיי. אני אדם מאוד עצמאי , אני לומדת (כבר עומדת לסיים תואר ראשון שנה הבאה), הכל אצלי מחושב, אך האם עליי לותר על אדם עם לב זהב בגלל הכסף לאור המידע הנ"ל? הוא בחור מקסים ואנחנו מסתדרים מצויין, אך מרוב דאגה בנושא הכלכלי אני לפעמים מרגישה שאני לא נמשכת אליו ואולי לא אוהבת אותו אהבה לבן זוג, אין לי ביטחון איתו. כל כמה זמן איזה מישהו צריך הלוואה , אמו איתו בחשבון הבנק, הוא משלם לה ביטוח חיים, למרות שהיא כן יכולה לשלם את זה בעצמה והיא גם מחזירה לו כל חודש את הכסף, זה מעצבן אותי. אני מקווה שירדת לסוף דעתי, מה לעשות? תודה ל.נ

שלום רב, עניינך אישי/ספציפי מדי, ומורכב מדי, להתיחסות בפורום, ברמה של עיצה שתשמש להכוונה. מומלץ להתיעץ פנים אל פנים עם איש/ת מקצוע. אם תרצי הכוונה, פני למייל האישי בציון מיקומך בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה