שקרים ועישון

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/11/2002 | 11:57 | מאת: מדי

שלום רב, אני נשואה מזה 6 שנים יש לי בעל די טוב מבחינת עזרה הוא תמיד עוזר לי בכל מבחינת גידול הילדים הוא נהדר, אבל יש דברים שמאוד אבל מאוד מעצבנים אותי לדוגמא : 1. הוא אוהב לעשן אבל הוא עושה את זה בתדירות מאוד גבוהה, אני לא מלחיצה אותו להפסיק לעשן אבל לפחות להפחית את העישון הוא אומר שישתדל אבל כלום לא קורה. לי זה מאוד מפריעה מכיוון שריח העישון הנורא שנודף ממנו מאוד חזק. אני לא מצליחה לשכנע אותו או לגרום לו להפחית. מה אפשר עוד לעשות? 2. הדבר השני שמעצבן אותי זה שהוא מרבה לשקר לי ובכל פעם אני מצליחה לגלות את השקר ואני מראה לו שלשקר אין רגלים והוא אומר לי שהוא לא סיפר את האמת כי לא רצה שאני יתעצבן, אך שקרים אלו מציבים אותי במצב שאין לי בטחון בבן זוג ואני כבר לא יודעת האם הוא דובר אמת או שקר. אני מסבירה לו מצב זה אך הוא אומר שלא ישקר יותר אך זה ממשיך, שאלתי מה לעשות על מנת שהוא לא ישקר וידבור אמת? אני רוצה לציין שיש לנו ילדים קטנים ועם הולדת הילדים היחס ביננו השתנה אך לאור כל הדברים הללו שאלתי היא האם יש טעם להמשיך לחיות בשלום אם משהוא שיש לו יותר חסרונות מיתרונות מבחינתי? אודה על תשובה מהירה. מדי.

שלום רב, עישון הוא הרגל, ושקרים הם גם הרגל וגם תוצר של אינטראקציה מץתמשכת לא טובה. בהנחה כי לא מתגרשים לפני שממצים את האופציות לשיפור, אציע לך אופציה אחת לכל נושא שהעלית: בעניין העישון: תחליטי שכעת תורך להיות הקובעת של נורמה או נורמות חדשות בבית, ותכריזי על המרפסת או על אזור חיצוני כלשהו כאזור עישון יחידי מוחלט . תודיעי שתהפכי שולחן, ולחילופין תזרקי הכל לפח - כשהעישון יהיה באזור אסור. בעניין השקרים: תכריזי על עצמך כנתונה לשיכנוע, ולכן כמזמינה כל הסבר/בקשה - ובלבד שלא יהי שקר. תבררי את המתרחש באמצעות שיחות בלתי פוסקות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

06/02/2003 | 21:15 | מאת: יעל

האים החסרונות הם רק סיגריות? כי אים כן כיצד את יכולה להגיד שהחסרונות גוברות על היתרונות? אני מתארת לעצמי שהוא עישן גם לפני הנישואין - האים אז זה לא היה חיסרון כל כך גדול

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה