מדוע הוא מאונן?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/11/2002 | 04:23 | מאת: יועז

אני נשואה באושר מזה שנה, היחסים ביננו נהדרים בתחום האישי וכן בתחום המיני. ידוע לי כי לעיתים בעלי מאונן, הוא אומנם עושה זאת בתדירות נמוכה (אחת לחודש-חודשיים-שלושה), אך הדבר מאוד מפריע לי, כאשר ניסיתי לדבר עימו על הנושא הוא נרתע ואומר שגם כך קשה לו עם זה והוא מרגיש מושפל ומבוזה לשוחח עימי על כך (יש לציין כי עד כה "ניחשתי" שהוא אונן.....), הוא תמיד מתחרט על כך ומסביר לי כי זה לא קשור אלי ובזמן שהוא "עושה זאת" אני ממש "לא בתמונה".... הוא אומר כי זה משהו ששייך רק אליו ואני לא צריכה להפגע. שאלותי הן: א. האם זה לגיטימי שאני מרגישה פגועה, או שזה באמת לא קשור אלי? ב. האם עליי להמשיך ולנסות לשוחח עימו על הנושא למרות שז גורם לו להרגיש כ"כ רע? ג. האם ההתנהגות שלו נורמלית או שזה מעיד על משהו פגום? ד. הכי חשוב- איך פותרים את המצב?

שלום רב, לפעמים העיתונות הפופולרית עושה שירות מצויין לאומה, כשעורכת סקר ענייני ובנוי בצורה מקצועית בנושא המיניות. כך היה לאחרונה כש"לאישה" ערכה סקר מקצועי שכזה, בסיוע מכון סקרים רציני (גאו-קרטוגרפיה). מרבית הגברים מאוננים. נקודה. הסיבות לכך יכולות להיות המקור לפתרון, במידה ותשוחחו על העניין בצורה גלוייה. בד"כ הסיבות הן: 1. גישור על הפער שבין הצורך ובין מה שקיים בחיי המין, ולפעמים האוננות מהווה פשרה למניעת מתיחויות עם בת הזוג. 2. הכמיהה לממש פנטזיות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

12/11/2002 | 18:02 | מאת: אייל

יועז, (שם מעניין בחרת ?) אוננות היא ענין אישי ופרטי של המאונן. גם לאחר נישואין זכותם של כל גבר או אישה להמשיך ולאונן ללא רגשות אשם וללא שאלות סקרניות שלא לומר חטטניות במניעים לכך. אני לא מבין למה זה מפריע לך? מה הוא בוגד בך עם היד שלו? :) מה זה הרצון הזה לשלוט בכל תנועה וצעד של הבעל? מדוע להעמיד אותו במבוכה? מה גם שממש אין סיבה לכך. אוננות היא פעולה בריאה ורצויה שמטרתה להוריד לחצים מיניים ונפשיים. יש באוננות סוג פורקן שונה מקיום יחסי מין בזוג,היא מאפשרת פורקן מהיר ללא השקעה ריגשית תוך מחשבות על פנטזיות שונות. אני חושב שבעלך מאאונן יותר מפעם במספר חודשים. במידה והוא מחסיר ממך סקס, תבקשי ותזמי יותר. במידה ואת מחסירה מבעלך סקס אל תציקי לו בבואו לפרוק מתחים לבדו. שיהיה לנו רק טוב אייל

14/11/2002 | 10:12 | מאת: ענבל

שלום. יש לי חבר ארבע שנים. יש לנו חיי מין עשירים, מגוונים ומספקים מאוד. יחד עם זאת חבר שלי מאונן כפעם בשבוע. הוא אומר שזה כיף שלו, וזה עושה לו טוב. בהץחלה נעלבתי כמוך, וחשבתי שמשהו פגום ביחסים שלנו, עם הזמן למדתי להבין כי לכל אחד יש את הכיפים שלו, ולפעמים הם מוזרים. סתם דוגמה: אני אוהבת את חבר שלי מאוד, אבל מרגישה צורך לצאת לשבת עם חברות לפעמים בלעדיו. אם תחשבי על זה תראי שזה כמעט אותו דבר. אולי בגלל שמין ואורגזמה הם מונחים ותחומים אינטימיים אנו נוטות להיעלב מכך יותר, אך בסופו של דבר זה נורמלי. אם דיברתם על זה באופן גלוי, ואת בטוחה שהבעיה היא לא ביחסי המין שלא מספקים אותו או משהו כזה, אז אני אומרת: תניחי לו. אל תציקי לו כדי לא לגרום לו להרגיש לא נוח איתך. חיים מאושרים ענבל

17/11/2002 | 00:38 | מאת: סתם בחורה

לדעתי אין לך מה להפגע או לדאוג. היה לי חבר שנה שהיה עושה זאת לעיתים יותר קרובות. טוב לו? שיהנה! מין שלנו היה מעולה, אבל אם הוא היה חרמן ולי לא היה בא כל כך, הוא היה נהנה עם עצמו! זה כל כך טבעי ויפה! (גם את יכולה לנסות....)

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה