חברות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/11/2002 | 10:48 | מאת: זוהר

שלום רב! אני בת 34 ויוצאת עם בחור בן 30 כבר 3 חודשים באופן מאוד אינטנסיבי.הכרנו לפני 8 חודשים כשהוא ב-ON @ OFF עם בחורה ולבסוף החלטנו שזה לא הולך כשהוא חצוי ברגשות ונפרדנו.הוא בינתיים חזר אליה לכמה שבועות ולבסוף נפרד ממנה סופית.חזרנו כמור לעיל לפני 3 חודשים ואנחנו יחד.הבחורה מדי פעם מתקשרת ורוצה לדעת ממנו למה הם נפרדו לפי דדבריו.אני חשה שהוא מאוד אוהב אותי אבל הוא גם מודה שהיא עדיין "מסתובבת לי בראש" אני ביקשתי ממנו שיחתוך את היחסים איתה לגמרי כי זה לא צורה מה גם שמאוד מציק שאחרי פרידה של כל כך הרבה זמן ממנה שלטענתו היא עשתה לו מאוד רע היא עדיין ברקע החיים שלנו.הייתי רוצה תשובה מאוד כנה .אציין שהבחור סובל ממצבי רוח קיצוניים של למעלה ולמטה כך סתם ללא סיבה.משהו של הרבה מאוד שנים ושאני הקשר הראשון המשמעותי בחייו לפי דבריו.תודה זוהר

04/11/2002 | 15:57 | מאת: אמממ

טוב אז מה בעצם השאלה? בגדול נראה לי שמצאת בחור לא מי יודע כמה, הוא לא יציב מבחינת ריגשותיו כלפייך ולא מבחינת מצבי הרוח שלו. הוא שומר ברקע את החברה הקודמת ללא כל סיבה והולך בין הטיפות. חסר כמובן מידע בקשר ליחסו כלפייך בכלל האם הוא מתחשב אוהב מפנק או רק עושה טובה שהוא נמצא איתך. גם לא פירטת האם מדובר בבחור מוכשר ואיכותי או בלוזר חדל אישים. אם יש לך הערכה עצמית מספיק גבוהה עלייך לומר לו למה את מצפה ממנו ואם הוא ימשיך לא לעמוד בציפיותייך פשוט תזרקי אותו ושמישהי אחרת תסבול. שיהיה לנו רק טוב אייל

שלום רב, שאלתך מופנית לכיון החבר: מי הוא מבחינת אופי? מה הוא מבחינת פוטנציאל לזוגיות? וכו'. אינני מציע לך לדון בכך, דהיינו להפנות אנרגיית חקר נפשית לכיוון הזה, לפני שתפני מבט לתוכך פנימה: מדוע את מחפשת את הדברים הקשים: פערי גיל שאינם שגרתיים, מעורבות בזוגיות אחרת, התמודדות עם מי שיש לו מצבי רוח קיצוניים. כללית, כדא לך לזהות האם הרצון להיות "הראשון", ה"יכול ומסוגל יותר" - הנו,חלק מאישיות שמחפשת אתגרים, או חלק מאישיות מסוג אחר: שמחפשת את הבלתי אפשרי, כדי לא להתמודד עם האפשרי המאיים. כל טוב ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה