הקליקו על שמי המוכחל ותגיעו אליי לטיפול מוזל

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/10/2002 | 09:19 | מאת: דוקטור יוסל'ה

29/10/2002 | 13:25 | מאת: דינה

זאת התבטאות מרושעת שאינה שווה התייחסות

29/10/2002 | 14:03 | מאת: האמנם?

אני לא מסכים איתך. יש פרסום לגיטימי ויש פרסום שאינו לגיטימי. מנהלי הפורומים זוכים לפרסום רב באתר כתמורה לעבודתם בהתנדבות ופרטיהם מופיעים בכרטיסי הביקור שלהם. אני מוצא טעם לפגם מאוד רציני שמנהל פורום זה עונה בקיצור רב, שלא לומר כלאחר יד, לפניותיהם של אנשים במצוקה (ראי כהשוואה את תשובותיו של ד"ר רובינשטיין מפורום פסיכותרפיה או של ד"ר קפלן מפורום פסיכולוגיה קלינית) וחלק גדול מתשובותיו מסתיימות בהמלצה לפנות אליו בדוא"ל כדי שימליץ על מטפלים, כאשר המלצות אלו מסתיימות בהמלצה לפנות אליו אישית. זהו ניצול ציני של מצוקתם של אנשים והראיה שבאף אחד מהפורומים לא מצאתי הפניה כה אינטנסיבית לדוא"ל של מנהל הפורום. מי שמתרשם לטובה מתשובות המומחה יידע להגיע אליו בדוא"ל המתפרסם במכתב הפתיחה ובשם המוכחל גם ללא הפניה אינטנסיבית כל כך. שאלה של טעם.

לכל המגיבים: כתולדות פרשת בלעם, שהתחילה בכוונת קללה, והסתיימה במגמת ברכה, כך גם סדרת התגובות: התחילו מפיותיהם של המאוכזבים והכועסים, ומצויות כעת בנטיה לעברם של המרוצים והמודים. צר לי, לא רק כנשוא הקללות, אלא גם כסתם אחד בארצו המתלהמת, שהארות ("משוב בונה", בלשון הגויים) מועברות כהערות ("ביקורת" בלשון המקומיים) , ומי שנותן אותן מתמוגג על החירות שניתנה לו, שמאפשרת שהן תגענה ארסיות. הרי הייתי יכול למחוק את המסר שפתח את השירשור, ובחרתי שלא. ומשהו להמשך, עם אופטימיות: כולי תקווה כי לאלו שרצו, ורוצים להביע דעתם - היה ויהיה תמיד מקום, ושתמיד אחכה להם ולדעותיהם, חוויותיהם, וכו' - בסקרנות; לאלו (שמטעמים שונים, שחלקם מגונים) שמתבטאים כמומחים ובעצם הם לא - שהיה, ויהיה לי הכוח לסלק אותם מהאפשרות, ולו הקלושה, להטעות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

31/10/2002 | 13:20 | מאת: דינה

ד"ר אברהם אני התחלתי את השירשור בכעס על הכותב הראשון ובכך עוררתי כנראה "דובים ישנים". כוונתי היתה טובה, ולדעתי גם כל אלו שזעמו ולא פירגנו מוצאים את עצמם בפורום זה וקוראים בו כל מילה. העצות שלך מועילות, חכמות ועם קריצה שובבה שמעלה חיוך גם ללב דואב. הלוואי שמדור זה ימשיך זמן רב, ורבים כמוני ימצאו בו אוזן קשבת, וכן, גם אפשרות לקבל ממך עצה פרטית או כתובת לייעוץ. תודה דינה.

31/10/2002 | 14:39 | מאת: ו.ר.ז' :-)

ד"ר אברהם, לדעתי אין זה מכובד ואינך מוכיח מקצוענות בהדיפת כל הביקורת שהופנתה כלפיך כאילו שהיה מדובר בקללות. קראתי את הביקורות וכולן היו עניניות ומנומקות. אמנם מדובר בביקורת נוקבת וקשה אולם עניינית וראויה להתיחסות. יכולתך להתמודד עם הביקורת עניינית תוך מתן תשובות מנונקות ובוגרות תעיד על יכולתך ליעץ. תגובה נעלבת ותקיפת נגד לא תשרת אותך ולא תרשים את הקוראים הביקורתיים. נראה לי שצברת אוהדים ומבקרים. היתלות באוהדיך אינה מהווה טיעון כנגד המבקרים. עיני המתיעצים בך נשואות אליך ומצפות לתגובה מנומקת שקולה ועניינית. חופשה נעימה, אני

01/11/2002 | 12:41 | מאת: דוקטור יוסל'ה

לתגובה כל כך מתגוננת לא הייתי מצפה לאיש מקצוע, תגובה שכולה השמצת המתנגדים לתופעה, ולא לך אישית, תגובה שיש בה זלזול באינטליגנציה של הגולשים בדיוק כמו ההזמנה להקליק על שמך המוכחל כדי לגייס מטופלים. תגובה אחת שלי מחקת בזמנו והסיבה היחידה שאינך ממשיך למחוק היא משום שנוכחת לדעת שמחיקה מזמינה תגובות נוספות. למעשה, מה שאתה אומר זה שהרצפה עקומה, קיים מחנה חסידים וקיים מחנה מתנגדים והחסידים ניצחו. קשה לדמיין משהו נמוך יותר כתגובה של איש מקצוע, ללא כל יכולת לעצור לרגע ולומר "אולי יש משהו בזה?" "אולי הגזמתי?" "נשקול". אנשים שהם רק צודקים אינם ראויים להיות מטפלים כי הם אינם אנשים חכמים. הם גם אינם גמישים מספיק לראות נקודות מבט אחרות. לא יעלה על הדעת שרוב התגובות של מנהל פורום מומחה יסתיימו בהזמנה לטיפול אישי אצלו - זה לא קורה באף אחד מהפורומים לא בבריאות הנפש ולא בפורומים הרפואיים, לא באתר זה ולא באתרים אחרים. אבל הפתרון הקל יהיה לומר שאני פשוט מופרע ושיש לך מספיק תומכים שמביסים את המתנגדים, מה שאגב גם אינו נכון, אם כבר החלטת לעשות סקר ירוד כל כך.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה