אין עם מי לדבר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/10/2002 | 16:17 | מאת: טל

אני אמא לילדים, נשואה ועובדת. אבל... חברתי הטובה - עומדת לפני גירושין, ואיתה אי אפשר לדבר על כל מיני דברים, כי יש לה דברים אחרים לדאוג לגביהם. אימי - מבוגרת יחסית, חולה ומתמודדת עם אבי שגם הוא חולה בעצמו. אנו מאד מאד קרובות, אך לאור מצבו של אחי, כל מעייניה כעת הם אליו. בעלי - במצב כלכלי קשה, אין הרבה עבודה, הוא בחובות גדולים. אין לו בנק לעבוד איתו. הוא בטיפול פסיכיאטרי, לוקח כדורים, שכביכול אמורים להרגיע אותו, אך אני שומעת ממנו מדי פעם שהוא "רוצה לקפוץ ולהתאבד (רק היום הוא אמר לי זאת) אך בגלל שחשב עלי ועל הילדים הוא לא עשה זאת. איום אמיתי או סתם? אני לא יודעת ה- דרך אגב, הכדורים גורמים לו גם לשינה, כך שגם אם הוא רגוע יחסית - הוא בסביבות 9 בלילה, כבר נרדם. ואני נשארת עם עצמי. ואני עם כל זה מתפקדת, מנהלת בית, מגדלת ילדים מקסימים. ובכל זאת, עד כמה אפשר? עד כמה שאני מכירה את עצמי, אני אחזיק מעמד עם כל הבעיות מסביב, אבל מה יקרה אם לא? מה אם פתאום גם אני אתמוטט? מה עושים?

שלום רב, קריסת מערכות אישיותיות הנן חלק ממה שקריסת מערכות כלכליות יכולות לעולל. אבל: העניין גם נכון כשהמשפט מנוסח בכיוון החיובי: תקומה וחוסן אישיותי מניבים תקומה וחוסן כלכלי. יוצא מכך שחיזוק ה"עצמי" שלך, ולאחריו חיזוק הזוגיות, הנם, בו זמנית, מה שמושפע מהמצב הכלכלי, ומה שמשפיע עליו. אין תהליכי פלא, אלא הסתייעות בתמיכה רגשית (חברים, קבוצת תמיכה במסגרת לשכת הרווחה המקומית, קבוצת תמיכה אינטרנטית, וכו'), ויתכן גם ביעוץ מקצועי. הכתובות ליעוץ שאינו כרוך בתשלום אינן רבות: אם אתם באזור אוני' בר-אילן, נסו את שירות החינם של המחלקה לפסיכולוגיה. כדאי לפנות ללשכת הרווחה המקומית. לשכת בריאות הנפש של משרד הבריאות יכולה גם לסייע, במקרים מסויימים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

28/10/2002 | 15:57 | מאת: טל

כיצד אני פונה למחלקה לפסיכולוגיה שליד בר-אילן? האם אפשר לקבל ייעוץ (פסיכולוגי)בשבילי, בקופת-חולים כללית?

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה