מחפשת פסיכולוג טוב דרך קופ"ח כללית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

25/10/2002 | 17:05 | מאת: מיכל

האם מישהו יכול להמליץ לי על פסיכולוג טוב (או פסיכולוגית) , שעובד דרך קופ"ח כללית? האם הפסיכולוגים שעובדים דרך קופ"ח פחות טובים מפסיכולוגים פרטיים? אני זקוקה לייעוץ בנושאי קריירה וזוגיות. אין לי בעייה אקוטית ונקודתית שאני יכולה להצביע עליה כרגע אבל אני צריכה לשוחח עם בעל מקצוע מבוגר, בעל נסיון ולא פאסיבי בטיפול (אני צריכה מישהו שישקף לי התנהגויות וייעץ באופן אקטיבי!). תודה.

שלום רב, נסיוני פה ושם עם קופ"ח כללית הראה שיש להם נטייה להפנות לשירות הפסיכיאטרי (כולל עו"ס), ולדחות בקשות להשתתפות כספית של פנייה לשירות פרטי. אין להם, כמו למכבי או לאומית, רשימת מטפלים, והרשאה להסתייע בהם במסגרת תעריף מוזל שמוצע לחברי הקופה. אבל... חלק מהפעמים שבהם התעקש הפונה, כן הגיע לפשרה, והיו החלטות להענות לפנייה ולזכות בהחזרי תשלום - וכל פעם הפשרה היתה על בסיס צפציפי:30-50% של החזרים, לסדרה של 15-30 מפגשים. מסקנה: מיומנויות מיקוח... ולעניינך: סיוע בענייני קריירה אינם בהכרח מהווים התמחות של מי שעוסק בסיוע בענייני זוגיות. זה תלוי בקריירה של הפסיכולוג/'ת... אם תרצי הפנייה, העבירי את הפנייה למייל האישי (הקלקה על שמי המוכחל) בציון מיקומך בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

30/10/2002 | 22:59 | מאת: מיכל

ד"ר יקר וגם לשאר המשתתפים בפורום, לגבי קופח כללית- דווקא שוחחתי עמם לא מזמן והם אמרו לי שלאחרונה אושר להם להשתתף במימון טיפול פסיכולוגי עד מספר פעמים בשנה (לדעתי 6 מפגשים), ואם אני זוכרת נכון- הם אמרו שאצטרך לשלם 100 ש"ח לכל מפגש. ייתכן שהאפשרות מוצעת רק לחברי כללית מושלם. האם באמת בקופ"ח אחרות המימון הוא לכל כך הרבה מפגשים? האם המימון מלא? אם כן, עדיף שאעבור קופ"ח!

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה