האם זו בגידה?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

16/10/2002 | 13:52 | מאת: חיה

שלום רב גיליתי שבעלי מתכתב עם נשים דרך האינטרנט. הוא לא רק מתכתב, אלא מבקש מהם מספרי טלפון, מתקשר אליהן וגם מזמין אותן לצאת איתו. כיוון שמצאתי תשובות כמו: אשמח לפגוש אותך שוב, אני מניחה שהוא חוזר על הפגישות. לאחר שחשפתי בפניו את מה שידוע לי, הוא הכחיש בהתחלה, טען שאני פארנואידית, אך בסוף הודה. הוא כמובן לא נתן לי כל מידע נוסף, אלא אישר את מה שידוע לי, אך טוען שזו אינה בגידה אלא משחק בלבד. אני מרגישה מאוד מאוד נבגדת. מה דעתך?

16/10/2002 | 16:26 | מאת: דוד

אם את מרשה לי להתערבץ... הרי שאשיב לך בשאלה (סליחה). ואם יואמרו לך שאכן את צודקת. מה את יכולה לעשות? זהו בעצם כדור-שלג... אשמח לקבל את תגובתך דוד

16/10/2002 | 17:24 | מאת: חיה

למה אתה מתכוון כשאתה אומר כדור שלג? אנא הסבר. אינני מבקשת תשובה של כן או לא, אלא התייחסות למצב. תודה.

שלום רב, אין בספר החוקים איזכור לעבירה רעיונית, דהיינו שלחשוב על פשע או בגידה זה לא משהו פלילי. לא כך בפסיכולוגיה. בוגדנות רעיונית, לבד עם עצמך, או יחד עם זולתך כמו "במשחק" - הינה בעלת משקל והשפעה על החיים הזוגיים. עצתי לך שתתיחסי לזה כאל התנהגות שמקורה בזוגיות שלכם, דהיינו בשניכם. בגידה אינה רק בחירה חדשה של נאמנות או עניין מצד הבוגד, אלא גם משהו שמעיד על מי שנבגד ועל הנסיבות של הנטישה ממנו/ה. ענייני בגידות הנם מאד טעונים ומורכבים, כך שהסתייעות באיש מקצוע אמורה להיות צעד טבעי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה