פחד מבגידה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/04/2002 | 14:33 | מאת: מרי

אני נשואה כשנתיים (לפני כם היינו יחד עוד שנתיים) באושר ואהבה רבים. הבעיה היא שיש לי פחד קמאי שבעלי יידלק על מישהי אחרת. הפחד הוא לא שיתאהב באחרת אלא ישכב (או אפילו ירצה לשכב ולא יעשה זאת) עם אחרת. הפחד (הבלתי מבוסס - הוא מעולם לא בגד בי או בחברות קודמות) מרים את ראשו המכוער בעיקר רק בנסיבות מקשות במיוחד (כשהנסיבות מפגישות אותו עם "אופציות" זמינות ואני לא בסביבה, למשל) - עד כה היו 2 ארועים "חמורים", אך אז אני נכנסת לסיחרור של חרדה ברמה גבוהה ביותר ונרגעת רק אחרי שבעלי ממש "יושב" איתי ומרגיע אותי באהבתו אליי. מן הסתם הדבר פוגע בקשר שלנו שאילולא זה היה ממש "מושלם", ופוגע בי מאוד. עליי לציין שאף חבר לשעבר, רציני ככל שיהיה, לא הפעיל בי מנגנון כזה או אפילו דומה. דבר נוסף חשוב הוא שאני בעבר בגדתי בחבר (אקס) פעם אחת. אולי זה גרם לי להבין/לחשוב עד כמה קל וזמין זה לבגוד ולכן אני כל כך מפחדת - לא יודעת. יש לציין שבעלי מבין לליבי ולא יותר מידי נוטר לי על קנאתי (אולי זה אפילו מחמיא לו מעט אך אני בסבל מזה). בעלי טיפוס מאוד מאוד ידידותי וחם וזה אף מחמיר את פחדי כי יתקרב לאחרת. יש עצה ? תודה.

שלום רב, קינאה נובעת פעמים רבות מחולשה, העדר ביטחון עצמי, וכו'. ידוע כי נקודות חולשה שלנו פושטות את הלבוש האמיתי, ומתחפשות לדבר אחר, באמצעות כסות כוחנית כלשהי. הקינאה, פעמים רבות, היא אחת מהמופעים הללו. יעוץ פרטני על "מי אני ומה אני", ובעברית המקצועית: על דימוי עצמי, מיניות וכל השאר - שיתמשך כנראה לפורום זוגי, הוא הכיוון הראוי, ועדיפה שעה אחת קודם, בטרם בעלך יאבד את סובלנותו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

15/04/2002 | 23:45 | מאת: מרי

אז מה שאתה אומר בעצם שהפתרון לבעיתי היא פסיכותרפיה ארוכה ? יש לך משהו יותר קצר ? :-)

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה