תדירות קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

11/10/2002 | 23:50 | מאת: אלון

אני נשוי 10 שנים + 3 ילדים. נשוי באושר ואוהב את אשתי אבל....... האם ישנם סקרים לגבי תדירות קיום יחסי מין לזוגות נשואים? אשמח לקבל תשובות גם מקוראים במדור על התדירות אצלם מאחר ואשתי ואני מקיימים בתדירות נמוכה לפי דעתי ואשמח לדעת מה מקובל.

שלום רב, אני ער למצוקתך, שחשוב כי תקבל מענה, ולשם כך אעשה משהו מעט דרסטי, כדי לשנות את הליך החשיבה שלאורה שאלת אודות "הממוצע": נניח והגובה הממוצע הוא 1.70, ושלך הוא 1.60. האם יש במידע הזה כדי לאותת לך כי עליך "להתאפס לנורמה"? ושאלה נוספת: נניח שאתה אב לתלמיד/ה, ובכיתה שלו/ה ממוצע ההצבעות לילד, בשיעורי גאוגרפיה, הוא 8 לשבוע, ושל הבן/ת שלך 3. האם סביר לצפות ממך, כהורה, שרק על סמך המידע הסטטיסטי הזה, וללא קשר לזיקת הבן/ת למקצוע או למורה - תדרבן את הבן/ת להגיע לממוצע ההצבעות? וחזרה לענייננו: השאיפה למיניות הנה שילוב של טמפרמנט אישי + זיקה רגשית לבן הזוג + הנאה. הקצב, לכן, תלוי במשהו אישי בסיסי שמושפע מהנסיבות של האינטראקציה הזוגית. לכך יש להוסיף את מהלכי החיים שישפיעו, לטובה או לרעה: מידת הסיפוק מחיי העבודה, הגיל, הבריאות, וכו'. פערים בציפיות, כמו שאצלכם - ראויים לעיון וטיפול בחדרו של הפסיכולוג, ולא באמצעות לוח הפרסומים של הסטטיסטיקאי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

12/10/2002 | 17:07 | מאת: ברכה קרטיאל בלקון

אלון הבט מקובל שבני הזוג קובעים באיזה תדירות הם מקיימים יחסי מין!!!. יש שעושים את זה פעמיים ביום ויש שעושים את זה פעם בחודש. אין דבר כזה "מקובל". אתם אנשים מבוגרים ואם לדעתך אתה ואשתך לא עושים את זה בתדירות שמספקת אותך תדברו על זה.תשמע מה היא חושבת ,מה היא מרגישה לגבי הנושא .אולי היא חושבת כמוך ורוצה לעשות את זה יותר ,אני לא יודעת. אולי יש סיבה שהיא "מסתפקת" בתדירות הנוכחית ואולי בכלל אין לה בעיה עם זה והיא מסופקת מהמצב כמו שהוא.בכל מקרה תדברו על זה,ותנסו להגיע ביחד לפתרון ששניכם תהיו מרוצים ממנו. וחשוב שתפסיק לחשוב שאתם צריכים להיות כמו בסקרים. יחסי מין בין בני זוג הם אולי הדבר הכי אינטימי שיש בזוגיות.הם אמורים לשקף את היחודיות של בני הזוג כפרטים עצמיים בתוך המערכת הזוגית ולכן אין דבר כזה "מקובל" . על זה אומרות המורות "מה ,אם כולם יקפצו מהגג ,גם אתה תקפוץ?".

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה