אוירה עכורה, צעקות ומתח

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

07/10/2002 | 14:43 | מאת: שרה

שלום רב, אני זקוקה לייעוץ באופן בהול. אני מתגוררת עם חברי לחיים כבר 3 חודשים בדירה חדשה שעברנו אליה יחד. אנחנו חברים כבר שנה. אנחנו מאוד מאוד מאוד אוהבים אחד את השני. לצורך הבעיה אומר כי הנני יתומה מאב ומאח, וחייתי כל חיי ללא הדרכה וללא "תמונה" של איך משפחה צריכה להראות. חברי במשך כל השנה הזו הדריך וחינך אותי כיצד להתנהג (אני הייתי אדם שלא יודע להקשיב, חסרת סבלנות, מדברת מהר ןמתלעמת מהר). במשך השנה הזו השתנתי לטובה בכל ההתנהגות שלי, אך דבר אחד עדיין לא הצלחתי לעשות. אני כל הזמן מתגוננת, ונוצר מצב שכל ויכוח או דיון או אפילו הערה מצד חברי, אני עונה בהתקפה , ובטון לא נעים. חברי כבר לא מסוגל לסבול זאת יותר, ואני מבינה אותו, הוא רוצה אוירה שלווה ונעימה , ואני לא מצליחה לשלוט בטון הדיבור שלי. שנינו פוחדים שזהו משהו שאי אפשר לשנותו, ואולי אנחנו לא מתאימים. אנא, אמור לי האם יש טיפול למקרה שכזה או שפשוט זה משהו שאני יכולה לעבוד על עצמי, ופשוט לעשות סטופ לטון התוקף שלי? אנא תשובתך המהירה, שנינו לא רוצים להיפרד!!! תודה

שלום רב, אכן, ראוי ורצוי להסתייע ביעוץ. אבל - הרקע שציינת בעברך, והנסיבות שמסרת על הפשריות שלכם מציעות שהיעוץ לא יהיה באמצעות שאלה - תשובה במייל, ובפורום פומבי. ניתן להעזר בסיוע ציבורי, ממחלקת הרווחה ביישובכם. אם תרצי הפנייה לגורם פרטי, העבירי במייל האיש את מיקומכם בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

16/10/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר יוסי

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה