חוסר בטחון בנישואים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

18/04/2002 | 13:34 | מאת: שירלי

שלום! התחתנתי לפני שנה ולפעמים אני מרגישה שאין בננו פתיחות והבנה. כשאנו נמצאים בחברת אנשים אחרים לפעמים אני מרגישה חסרת בטחון לחלוטין. אני חושבת שבעלי הוא זה שנותן לי את ההרגשה הזאת. כשאני אומרת משהו הוא לא מתייחס לדברי ואם מישהו אחר יגיד את אותם הדברים הוא יכול לנהל איתו שיחה ארוכה.אני ממעטת לדבר ! זה חורה לי מאוד . אין לנו את ה י ח ד את הריכולים שלאחר הפגישה עם החברה אני מרגישה שהם טובים ממני. הוא לא מבין אותי. מרגישה שאין לדברי כל משמעות בעיניו. אין מילה טובה איזשהי הערכה יכול להיות שהתחתן מלחץ של גיל (הוא38 אני 31) יש לי בעיה להתבטא, כשאני איתו אני צריכה לחשוב פעמיים לפני שאני מוציאה משפט מהפה כדי לא לקבל הערה. אני מודעת לזה שיכולת הניסוח שלי ואוצר המילים שלי הוא אינו מזהיר אבל עם חברים שלי אני מרגישה מצויין. אף פעם לא העירו לי על זה. הוא חושב שהוא טוב ממני לא צריכה להיות בננו תחרות איך להגיד לו את ההרגשה הזאת שלי מבלי שאפגע בעתיד? תודה

שלום רב, אכן, מה שאת מספרת גם עצוב, לשומע (קורא) וגם מסוכן לכם, כזוג. אפשר לדבר, ולהשתדל שלא להיות נדחית, ולהמשיך לדבר... אפשר להוציא תדפיס של מה ששלחת, ולהראות לו, ולדבר כתוצאה מכך... ואפשר ליזום מפגש ייעוץ אצל איש/ת מקצוע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה