אהבה התאהבות ומה שביניהם

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

07/08/2002 | 17:06 | מאת: דודי

שלום לדוקטור ובעצם לכולם, הסיפור שלי הוא כך , אני ניראה טוב, ויש לי אישיות מופלאה, אנשים מתחברים אליי בקלות ורובם, כמעט כולם , אוהבים, מעריכים , ומתחברים אליי. כשאני אומר מתחברים אני מתכוון לכך , שאם אני עושה מילאוים וכל פעם זה עם צוות אחר, אנשים ישר מתחברים אליי, לוקחים טלפון לשמור על קשר וכו... בעבודה אנשים אוהבים אותי בכל מקום שהייתי , רכשתי הרבה חברים וידידות . וכאן בעצם הבעייה, אני זוכה להמון אהבה, מהרבה אנשים , אבל לא לאהבה אמיתית, של זוגיות. לא זכיתי מעולם, אני ניראה טוב ויש לי מה למכור ,אבל אני לא מוצא קונים. אני מודה שעד לפני כמה זמן ההערכה העצמית שלי היתה על הפנים , נמוכה ביותר , וכנראה גם שידרתי את זה כלפיי חוץ. האם זה ה"כפתור" שהייתי צריך להרים בכדי להפוך ידידה לחברה? האם זה ה"כפתור" שיכל להבדיל בין אהבה רחוקה להתאהבות? הייתה לי חברה, שהייתה בה אש בהתחלה, היינו ידידם ונתקנו קשר והחלטנו להיות חברים כשבאתי היא חיבקה בחום ואהבה, אחרי כמה חודשים היא ניפרדה ממני וטענה שהיא לא מאוהבת ולא הייתה, האם חוסר ההערכה העצמית מנעה התאהבות? מנעה אהבה? החששות ? הספקות שהעלתי בפנייה במשך החברות האם את אוהבת אותי ? האם זה חילחל וגרם לה לחדול או לא להתאהב ? האם עכשיו כשאני מודע למי שאני ומה אני שווה , אף שיש ירדות מסויימות לעתים , האם עכשיו אני אוכל להבעיר בה אש למרות שניפרדנו והיא , אומרת שאין סיכוי , או אי אפשר לדעת.. היא מנחמת את עצמה בזרעות ידידים אך לא באהבה. אם אני אבוא לה, אני החדש, חזק ומאמין יצא איתה כדידי , יהיה איתה , האם זה יכול לבעור מחדש,? האם לשבת איתה , ולא לעשות כלום , לא לנסות לנשק, אך לשדר תשןקה איכשהו ? יכול להיות חזק מניסיון של נשיקות ומגעים? האם ניתוק וריחוק אך שהיא תראה אותי חזק ? יביא אותה לרצון ? כשהיה לי קשה לא להיות חבר , ניסינו ריחוק, נדמה היה לי שהיא לא מצליחה , כי ניסתה כל פעם להשחיל לי מילה , בתיאבון כשאני הלכתי לאכול, והיי, ושלום כשניסיתי להתעלם? מה היא משדרת ? אני עובד על עצמי חזק עם ספר של הערכה עצמית לראש, ופסיכולוגית לנפש ? האם אני יכול להטיס עצמי על דרך המלך ? תודה רבה...

שלום רב, לצערי לא אוכל לסייע במדיום האינטרנטי הזה, כי אתה שואל, ומעלה בעצמך תשובה סבירה, שמדובר בהערכה העצמית שלך, או בתקלה ביכולת לשמירת קשר ברמת תשוקה גבוהה. והרי מדובר בדברים אישיים, שהמענה להם ניתנים לאחר הכרות אישית בלבד. אם תרצה הפנייה ליעוץ מקצועי, פנה במייל האישי (הקלקה על שמי המוכחל) עם ציון מיקומך בארץ, גילך, והלינק לפנייה הזו - כדי שאוכל לחשוב על מישהו מתאים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה