פחד מהקמת משפחה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/07/2002 | 17:51 | מאת: כוכבית

אני ובעלי נשואים כמעט 3 שנים. עוד בהיותינו חברים דיברנו חתונה ומיד ילדים אבל, כמו כולם שנכנסים לתוך מסגרת הנישואים ואחד לומד ואנחנו בשיכרות ואין לנו דירה אז ירדנו לבד מהעניין . הם אחרי שרכשנו בית ושיפצנו אותו להפליא וכמובן החדר הנוסף שתמיד הוא " עבור הילד", , כאשר אני בעלי מנסה הרבה לחמוק ממני עד כדי כך שהתחלנו להמעיט את יחסי המין שלנו, דבר שאף פעם לא קרה. כן אני בת 30 בעוד כמה חודשים ואני רואה את החברות שלי וכמובן החברה יכולה להרוג אותנו אם לא עומדים שנורמה החברתית (צהל,לימודים, חתונה ילידים משפחה וכו').מ עבר לזה בזכות בעלי זה זמן רב שאני לא לוקחת שום גלולה נגד הריון דבר שגרם לי להרגיש לא טוב , ולכן זאת היה הצעתו ועכשיו הוא כל הזמן שומר ממני מרחק. בשיחותי עם בעלי אני מגיעה אתמיד לאותה נקודה שאני לא מצליחה להתגבר עליה והיא אותה השאלה - "שביל מה אנחנו חיים?" תגובתי שונות למדיי בכל פעם תלוי באותה סיטואציה בא אנו משוחחים. כואב לי שבנתיים אנו מתרחקים, אנחנו לפעמים עצבנים ומוצאים את הרגשות החוצה לפעמים פוגעים אחד בשני , דבר אינו תקין בעיני. כל משהו הכי קטן הופך אותו לעצבני או לחלופין אותי ויש ימים שאנו לא מתקשרים כמו שצריך. מה עושים למי אני יכולה לפנות , איך אני יכולה לגרום לבעלי שלי אהובי שלי לחזור ולאהוב אותי כמו שתמיד היינו? מעבר לכל זה - בעלי מפחד מהקמת משפחה , אני יודעת שהוא בלחץ מהפרנסה (הוא עצמאי), ואני בקבע אין לנו בעיה כספית איך מוצאים אותו מהדעות המיושנות. לי תמיד אומירם עם הילד באה הפרנסה האם זה עובד הפוך? אשמח לקבל עזרה? כוכבית

שלום רב, החיים הרי מורכבים, ודבר קשור בדבר, ומיצוי עצמי (שוויון בזוגיות, מהות הזוגיות, קריירה, וכו') שאינו מתממש קשור בביטחון עצמי, וזה קשור ביכולת להיות אופטימי, וזה קשור בלהתרחק, ובמיניות מעוכבת, ובעצבנות, ובדחיית הורות, וכו' וכו' - כמו בשיר על החור שבדלי. אני מעריך שהוועצות זוגית, שתלך לברור היחסים והבטחון ההדדי שלכם זה בזו, ואולי גם תגיע לכיוונים של תכנון מסלול קריירה עבור בעלך - תסייע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה