ילד אלים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

22/07/2002 | 13:15 | מאת: יובל

22/07/2002 | 13:17 | מאת: יובל

שלום \\ מה עושים עם ילד שמרביץ להוריו. לעתים בתור משחק ולעתים לא . הילד בן שלוש ויש לו בזמן האחרון גם נטייה לנשוך . ? איך מחנכים ילד לא להרביץ בעולם כל כך אלים ?

שלום רב, בגיל הזה ילדים מפתחים עירנות לסביבה החברתית וגם יכולת חיקוי, ובדרך כלל מדובר בגן הילדים שלהם או ילדים אחרים בסביבתם הקרובה, כולל אחים. מהלך ראשון שלכם, לאור זאת, יהיה לכיוון הנ"ל, כדי לתצפת ולראות האם אכן מדובר בכך, ואם כן - יש לפתח יחד עם הגננת, או הורים אחרים, פעילות לצמצום העניין. תחושת מצוקה רגשית בבית (אפילו הריון חדש) או חוסר הסכמה להורים (הרשמה לגן ששם הוא שונא את הגננת) הנם סיבות נפוצות אחרות לתופעה, ואז כיוון הטיפול הנו לתקשורת ולהרמוניה הביתית. מומלץ כי תפנו את השאלה גם לפורום של עבודה סוצאלית ויפוי באומנויות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה