זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/07/2002 | 01:20 | מאת: יעל

אני ובעלי נשואים קצת יותר משנה אנחנו חושבים על ילדים . הבעיה מבחינתי היא שאנו מקיימים יחסים אולי 3 פעמים בחודש , בחודשים האחרונים יותר בתקופת הביוץ ואני ממש מרגישה דוחפת אותו למרות שלפי דבריו הוא גם רוצה ילד יוצא לפעמים שאנו שוכבים , ואין שפיכה הוא מנסה אבל אין וזה קצת מלחיץ אותי הוא טען לקראת הסוף שהוא לא מספיק מגורה שאלותי הן: 1. האם אני זו הבעיה? אני לא מספיק מגרה ( אני לא יודעת כבר מה לעשות( גם כשאני מנסה ושואלת מה הוא אוהב הוא לא מבקש יותר מדי הוא אפילו ממעיט בבקשותיו למרות שאני מתאמצת. 3.יכול להיות שהוא עדיין לא מרגיש בטוח איתי להביא ילדים וזה רק לחץ של גיל?הוא (37) 2. האם יכולה להיות איזשהיא בעיה פסיכולגית שמהווה עבורו בעיה עם מין ? האמת שאני אפילו לא יודעת כיצד לשאול - מה קורה פה? בעלי שוכב איתי ולא גומר זה קצת פוגע בי ובמיוחד שרוצים ילדים אז..... לא מספיק שבקושי אנחנו עושים את זה , גם בימים שאפשר להיכנס להריון אין סיכוי. אשמח אם תעזור לי

שלום רב, שאלותיך טובות, רבות, קשות, אבל גם בנות תשובה - אך דורשות תהליך ייעוצי פרטני וגם זוגי, כך שבמענה הזה אקווה שלא לאכזב על שלא אוכל לתת מפרט של עושר ואושר... ראשית, עניין הכמות: אין לקבוע מינון מדוייק, כי סקס זה בריאות ולא תרופה, אבל השלוש פעמים בחודש... נשמע כסממן למשהו לא ממש מרתק ומלהיב אצל שניכם. כדאי לדעת למה. כמה מפגשים פרטניים, כל אחד בנפרד, יוכלו לתת בסיס טוב להמשך דיאלוג זוגי. שנית, עניין הגמירה: אכן יש לבת הזוג חלק בעניין, בעיקר אם מדובר על היסוס מצד בן הזוג לגבי טיב היחסים. גם את האספקט הארוטי - פיזיולוגי הזה צריך להכיר, לברר את החסימה שבו, ולתרגל מצבים חדשים ומאפשרים זרימה. ואחרון חביב, וזה העניין הכי חשוב כעת עבורך - ההריון. יתכן והמשימה הזוגית הזו היא לא זו שאתם צריכים להתמקד בה כעת. גם את זה כדאי לבבר בפורום זוגי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

12/07/2002 | 12:12 | מאת: רותי

מפגשים עם מי? פסיכולוג , סקסולוג, יועץ נישואים........? בעבר נסיתי לדבר איתו על הנושא אבל מצידו הכל בסדר ונורמלי. ואפילו אמר לי לא להכניס לו את השטויות האלה לראש הפסקתי כי חשבתי שלדבר יותר מידי על הנושא של הסקס ילחיץ אותו ויגרום לו לבעיות נוספות , כמו אני לא מספק אותה כמו שצריך(למרות שלא נראה לי שאכפת לו במיוחד) או אני לא גבר כמו רב הגברים ואני בטוחה שאתה מבין למה אני מתכוונת. קשה לי מאוד ....... אני לא יודעת כיצד לאמר לו שאנחנו צריכים ללכת ליעעוץ מיני או אחר אנימכירה את התשובה - "הכל בסדר תפסיקי להכניס שטויות לראש ואם נלך מה נגיד?" אשמח אם תעזור. או תייעץ לי איך לעשות זאת ולאן לפנות בנוסף פיטרו אותי מהעבודה והמחשבות בראשי ישגעו אותי כבר הייתי במצב דומה בגל הפיטורים בשנה שעברה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה