צריך עזרה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

09/07/2002 | 23:32 | מאת: יגאל

אנחנו זוג בני 25 לשנינו זה הקשר הרציני הראשון. הכל טוב מבחינה מינית - יש משיכה ולהט. באופן כללי הכל טוב . הבעיה היא שלי ו : חברתי טוענת כי ישנם מצבים שהיא שואלת אותי שאלות כלשהן או מספרת על בעיה ואני אינני משיב לה בצורה שהיא הייתה רוצה. בפועל - הסברתי לה שיש מצבים שלא חוויתי ומצד אחד אומנם אין לי את הנסיון לענות אך מצד שני אני מנסה להיות כמה שיותר בוגר - אבל מה לעשות , יש מצבים שאין לי תשובה , ואני מעדיף לשתוק מאשר - לענות תשובה דבילית. אני אפילו לא מצליח לחשוב איך לשאול אותך - איך אני יכול לרצות אותה . אני פשוט מרגיש שיש משהו שחסר לה בקשר ואני לא מבין איך אני יכול לתת אותו. בתודה מראש יגאל

שלום רב, זה גברי להתלבט, וזה סקסי לאמר "לא יודע". אתה לא צריך להיות מקור הידע, רק מכיוון שאתה הזכר בצמד. עד כאן - פתיחה. וכעת למבוא: התלבטויות הדדיות יכולות בהחלט להעשיר בני זוג, אבל אם יש אצל אחד הצדדים נטייה לתלותיות, או התבטלות באספקט זה או אחר בחיים - הרי שהתלבטויות ינציחו את המצב שאחד "חזק" והשני "חלש", וזה מיותר. והגענו לפרק הראשי: חפשו מקומות שבהם יהי גירוי לרגש או לשכל, שבו תתחילו כ"שווים", ותוכלו לפתח יחד התלבטויות ומענה לדברים. כוונתי לסדנאות במודעות עצמית, קורסים קצרים בנושא משותף, או פעילויות כמו נגרות או בניית טיסנים, או דרכי ביטוי פוליטיים, או השתלמות בענייני גינות אקולוגיות, וכו'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

10/07/2002 | 15:02 | מאת: mc

....במצב דומה מצאתי שהצורך של בת הזוג שלי הוא להקשבה אמפתיה ולו דווקא "יעוץ" . הופתעתי לגלות עד כמה ידעתי יותר על חברתי לחיים כשהקשבתי ושאלתי . כמה נהנתי להקשיב לגלות עולמות חדשים שלה ולמרבה ההפתעה גם שלי . והשאר בא כפועל יוצא ולא כמטרה . תהנה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה