שקרים בין בני זוג נשואים מספר ששנים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

17/02/2024 | 10:51 | מאת: ר

שלום, אנחנו נשואים כמעט 10 שנים עם ילדים אישתי נתפסה על שקר שנראה שטותי כמו "הוצאתי את הכלב לטיול" אבל זה לא קרה ולאחר שגיליתי שלא קרה הטענה מצידה היא שלא הספיקה כי היה כבר מאוחר והיא הייתה עייפה (הייתי בעבודה) ולא רצתה שיהיה ויכוח או 'נזיפה' , איך אני אמור להתייחס למצב כזה אחרי שקר קטן כל-כך שקל לגלות אותו ואם שיקרה על דבר כזה שטותי בקלות מבלי למצמץ אז אולי שיקרה על דברים גרועים יותר שאני לא יודע עליהם

אין לי יכולות של גלאי שקר... אבל יש לי ידע איך לאפיין טיב ואיכות ומהות של יחסים בין אנשים. תתבונן במערכת היחסים ביניכם: האם אכן 'נזיפות', שלך הן אחד מהמאפיינים הבולטים במערכת היחסים ביניכם? אם תשלול לחלוטין שככה הדברים, אז לא כדאי שתבזבז את זמנך בלהמשיך לקרוא. פנה למישהו או משהו אחר כדי לענות על שאלותיך. אם אתה מסכים שמה שאישתך חווה לעיתים קרובות (מדי) זה 'נזיפות', קח בחשבון שאחת הדרכים להקלת העול היא לייצר 'שקרים לבנים' שיטשטשו מה שבעיניך יכול להיות מכונה 'פאשלה'. כדאי להסתייע במיומנות שנקראת 'אמפטיה': היכולת להתבונן במציאות, מזוית מבטו של הזולת. תהיה אמפטי לכמה דקות, ושחזר את מה שמדובר ועובר בין שניכם בימים ובשבועות האחרונים, מזוית מבטה שלה. אם היית אתה מקבל 'תלונות' או 'נזיפות' בנוסח שאישתך טוענת שהיא מקבלת, האם אתה היית חש בעול מתמשך שתרצה שלא יקרה שוב ושוב? תקוותי שנתתי לך קצה חוט שבאמצעותו תמצא את המסלול לחקר האמת שביניכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה