לימודים פרא רפואיים ורקע נפשי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/01/2024 | 23:53 | מאת: נעמה

שלום לכולם, אשמח לתשובה- אני לומדת לתואר באחד ממקצועות הבריאות (הפרעות בתקשורת). בתהליך הקבלה לתואר היה עליי למלא הצהרת בריאות+ אישור רפואי. לאחרונה התבקשתי למלא הצהרה מפורטת המבקשת בין היתר להצהיר על אשפוזי עבר. כשהייתי נערה, עברתי משבר נפשי (דכאון וחרדות) שארך כחצי שנה בערך, בו טופלתי בכדורים (רק פריזמה) אך גם עברתי אשפוז של שבוע (בו אשפזתי את עצמי) מעולם לא הייתי סכנה לעצמי או לסביבה. מהאשפוז עברו 8 שנים ואני לא נוטלת כדורים כבר 7 שנים. שירתתי בצבא שירות מלא. אינני מטופלת ומנהלת אורח חיים רגיל לגמרי. שאלתי היא האם אשפוז כזה מופיע בתיק הרפואי של קופ"ח? והאם ידוע מה המשמעות של ההצהרה ואם שיתוף מידע שכזה עלול להשפיע על המשך הלימודים שיש בהם גם הכשרות קליניות. היה צורך של אישור רופא תעסוקתי/ פסיכיאטר? או אפילו עלול להיות מצב שלא אוכל להמשיך בלימודים או לעסוק במקצוע. אודה לעזרתכם.

מרבית האנשים הרציניים שאני מכיר או שומע על פעילותם אינם מתיחסים בזהירות יתר או בהקמת חומה כשפוגשים מישהו שהיה במשבר נפשי / טיפול נפשי אתמול או לפני שנה או עשר שנים. בדומה לתרכיב חיסון, מעט מהדבר הרע יכול להשפיע על התמודדות עם דבר רע דומה. מי שממונה על תהליך ההכשרה שלך צריך להכיר נקודות רגישות, כדי לנצל אותן לטובת ההכשרה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה