דייט ראשון מה עושים ?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

24/02/2023 | 07:37 | מאת: איתן

שלום רב. אתמול בערב היה לי דייט מוצלח . אני בן 32 והאישה 35. היא שוכרת דירה ואני לא. לא עלה הנושא הזה בנינו בשיחה,אך העניין מפריע לי. אני לא רוצה להסתיר את העובדה שאני גר אם ההורים,אך לא יודע כיצד לספר לה את זה . אך אני יודע שהנושא יעלה בסופו של דבר . איך אני ומתי אני אמור לספר לה ?

אתה תוהה: איך, ומתי אוכל לספר ל 'דייט' שלי שאני גר עם ההורים. בוא ונראה מה בעצם הנושא: האם הנושא הוא עניין המגורים? רמת ההכנסה? היכולת שלך להיות עצמאי? אקווה כי תסכים איתי: הנושא הספציפי אינו משנה, ואינו אחד ויחיד. לכל אחד מאיתנו יש מה שאנחנו גאים בו/בהם יותר, ומה שאנחנו פחות מתפעלים ממנו. ולכן, לדעתי הנושא הוא המצב הרגשי ביניכם, והיכולת של ה 'דייט' לתפוס את המכלול שאתה מהווה: זכור את המנגינה והמילים "על הדבש ועל העוקץ". טוב יהיה שתסתכל על עצמך כאילו ואתה מביט במראה; ותדמיין שמישהו נמצא במראה, ומתבונן בך. ועוד תדמיין שהמישהו הזה הוא, בעצם, ה 'דייט' שלך. ונסה להתבונן ולהאזין ולשער איך ה "דייט" מרגישה: האם יש נינוחות ביניכם? האם יש סיכוי שמה שפחות מוצלח בך או בחייך יתקבל, או יידחה מיד? שאלת מתי, והנה התשובה: כשתחליט שמה שיש לך להציע כבן זוג יתקבל, תדבר גם על מה שאתה פחות מרוצה ממנו, בנוגע אליך. שאלת 'איך', והנה התשובה גם לזה: ספר קודם את העובדות (נניח: אני גר עם ההורים), ותוסיף, אפילו אם יהיה קשה לך, את מה שאתה מרגיש לגבי זה (נניח: אני עצוב כי הם לא סומכים עלי שאסתדר לבד; או, אולי: אני בבעיה כי לא מרוויח מספיק). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה