בעלי שפוט - אמא והאחיות שלו מכתיבות לו את החיים ואת היחסים בינינו

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

28/11/2022 | 17:25 | מאת: אננה

היי, אני נשואה כבר שנה, אחרי יותר מ 3 שנות זוגיות בעייתיות בעיקר בגלל ההתערבויות המוגזמות של אמא של בעלי והאחיות שלו בפרטי פרטים בחייו. חשבתי שזה יעבור אחרי הנישואים, אך זה נהיה גרוע ברמות. כל פעם שנסענו להורים שלי קיבל נזיפות מהן על זה שהיינו שעה יותר שם, ביטל תוכניות איתי ונסיעות בגלל שאחותו ואמא שלו ביקשו שיאכל איתן בשבת! נמאס לי מהמצב, אחרי חצי שנת נישואים התפוצצתי מרוב עצבים, הוא או הן בעצם קובעות הכל, אין ילדים אין נסיעות אין פרסום תמונות אפילו ובאותו יום החליט מולי להתקשר להורים שלו ולהגיד להם שאני מתלוננת ומדברת על משפחתו. מאז הוציאו אותי מהקבוצה המשפחתית בהסכמתו, לא נפגש עם ההורים שלי מזה חצי שנה,מאז הטלפון ההוא, ומיותר להגיד שההורים שלו בכלל עושים עליי חרם (נפגשנו בחתונות ולא אמרו לי שלום אפילו)ורק מדברים איתו והוא נוסע מאז לשם כל סופש לבד. כעסתי אז שבועיים שלושה ואז אמרתי אוקיי אני נותנת לו זמן להתאפס והשלמנו ועברה חצי שנה מאז לבד. עברה חצי שנה כלום לא השתנה לא רוצה ילדים לא רוצה לנסוע לחול לא רוצה לראות את ההורים שלי וההורים שלו מחרימים אותי ואת משפחתי בהסכמתו !!!! שתקתי חצי שנה אבל הכל התפוצץ בגלל יום הולדת שעשתה אחותו לילדים שלה בני שנה לפני שבוע והזמינה את כל בני הדודים שלה הנשואים וגם את בעלי לבד! והוא החליט ללכת לבד מול כולם למרות שאני לא מוזמנת ואין ספק שכולם שמו לב במשפחה. מאז אני לא מדברת איתו בכלל, מרגישה שהשפיל אותי מול כולם ולא נתן לי טיפת כבוד ביום הזה וגם בהסכמתו חצי שנה להתנהגות ההורים שלו ולנתק עם ההורים שלי ללא סיבה. נמאס לי וכבר אין לי פתרונות, חצי שנה נתתי לו זמן לתקן אך בזמן אמת זרק אותי בטלפון הראשון שקיבל מאחותו שלא אומרת לי שלום. חושבת על גירושים, אשמח לשמוע את דעתכם

ראשית, התנצלות על האיחור במתן תשובה. משהו התפספס, וראיתי את השאלה רק כעת, וזה שלושה חודשי איחור... ! Sorry ולענייננו: קורה הרבה שמה שנחשב ל"בעיה", אינו אלא כיסוי למשהו אחר, שבדרך כלל הוא יותר בעייתי. אפשרות אחת: נאמר כי הייתם ב "3 שנות זוגיות בעיתיות", לפני הנישואין. זה זמן ארוך, ואינכם בשנות הנעורים... כלומר: אתם לא בגיל של עשיית שטויות ללא חשבון. אז מי זה שרצה לרפא את הבעיות באמצעות חופה ושבירת כוס? יתכן והתחלת הסוף של הקושי שלכם תלויה בברור יסודי של השאלה. וישנה אפשרות שהקושי הבסיסי ויותר עמוק ניזון ממערכת היחסים בתוך משפחתו של בעלך. לא לכל קושי יש אפשרות לתת מענה מהיר וקצר. לפעמים, יש תהליך של "גשש-בלש", כדי לזהות מי בעצם נגד מי, ולמה. סביר לכן שהסיוע לכם נמצא לא בכמה שורות שאוכל לנסח, אלא בתהליך שמצריך כמה וכמה מפגשים, עם איש/ת מקצוע מוסמך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה