למה לא פשוט להתנצל???

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/05/2022 | 12:10 | מאת: מישהי

שלום רב אנחנו זוג נשוי מעל ל30 שנה יש לי בעל טוב אוהב תומך אבל יש בעיות שמאוד מרחיקות אותי ממנו . האחת על מה שאומרים לא לא לעשות הוא עושה נניח שאסור לו לאכול משהו הוא יאכל אותו אני יגיד לו בשבת לאכול פרוסת עוגה הוא יאכל 3 לא ללבוש את החולצה כי היא קטנה עליו דווקא ילבש ועוד כאלה . השנייה תמיד כשאני תופסת אותו על משהו הוא יאשים אותי או ישקר למשל אם המבטים שלו היו מופנים למישהי ולא רק אני שמתי לב גם שאר החברים הוא יגיד לי את ממציאה את מדמיינת או למשל מתי פעם אחרונה דיבר עם חבר או חברה משותפת יכיד לכ דיבר ואיכשהו אני מגלה שדיבר לא מזמן הוא לא יגיד סליחה את צודקת הוא יהפוך את הקערה עליי וחודשים אתרחק ממנו מה עושים??? אשמח לעזרה

את שואלת למה ' פשוט' להתנצל.... ותשובותי : בענייני ביניכם אינם 'פשוטים' ולכן התנצלות, כאילו וקרתה טעות, אינה מענה ענייני. עוד פיסקת פתיחה: לא סביר שתשובתי תיתן מענה לפתרון למה שקורה, או לא קורה, ביניכם. תתיחסי למה שאומר בהמשך כאפשרות אחת של אינטרפרטציה ותעזרי בכמה מפגשי היוועצות עם מקצוען/ית. כמו שיש "עייפות החומר" ודברים מתפוררים במשך הזמן, כך החיים הזוגיים לאורך שלושה עשורים. אציין רק שניים מתוך אפשרויות רבות: ההרמוניה המינית משתנה. המרכזיות של יחסי מין אצל בן הזוג יכולה להיות שונה, רחוקה, ואפילו מנוגדת ממה שבת הזוג רוצה ומאפשרת. החוסן הבריאותי, משתנה, ויכול להשפיע על שינוי בדומיננטיות התיפקודית של כל אחד. הסיפור של הגבר שאינו מוצא את מה שרוצה, ופוזל לצדדים, אינו חדש. הפיתרון של נזיפה, אינו מענה ענייני. בשביל מצב כמו שלכם המציאו את הפסיכולוגים. עצתי שתמצאו מישהו/י , מוטב מוקדם מאוחר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה