קשיים בזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/03/2022 | 22:35 | מאת: נטע

שלום רב אני רווקה ללא ילדים, יוצאת כשנתיים וחצי עם גרוש + ילדים, אחד גר בבית בן 18. אני מתמודדת עם לא מעט קשיים שנוצרים מהעובדה שיש לו ילדים ובעיקר לאור תפיסתו החינוכית, בעיקר לגבי הילד שגר בבית. יש מוגבלות של מפגשים מסיבות שקשורות לילדים, כמ וכן כמעט בכל שבוע מארחים את הילדים וצריך הרבה להתארגן סביב זה, וגם מכיון שהוא מתקשה להגיד לא.. הוא לוקח ומחזיר, למרות שמדובר לרוב באיזורים קרובים שניתן להגיע גם באוטובוס, כל דבר שהילד יבקש הוא יעשה, הוא לוקח את כל האחריות עליו, להעיר בבוקר, לקחת להחזיר, לקנות לנקות לסדר גם דברים של הילד, זה מייצר הרבה מתח אצלי, אני מתחשבת מאוד ומבינה שיש ילדים ויש מחוייבויות אך מרגישה שזה חסר גבולות ומפריע לקשר. דברתי על זה הרבה פעמים, אך הוא כל הזמן "נכנע" לבקשות של הילד וזה על חשבון הזמן שלנו. אני ממש לא יודעת כיצד להתמודד. הוא לא מוכן טיפול זוגי. הייתי לבד אך זה לא סייע והפסקתי. אני מדברת על הנושא איתו, וזה קשה לשנינו, ואני מרגישה ממש רע אחר כך וגם הוא. זה מייצר מתח בתוך הזוגיות ואני לא יודעת איך לפתור את זה. זה מייצר אצלי המון מתח ומצבי רוח של דאון כי כאשר נפגשים אז תמיד צריך לעשות דברים לבית, לילד שמבקש כל מיני וכו'. אנחנו גרים בנפרד מכיוון שהוא עדיין לא מוכן למגורים משותפים .חלק מסויים מהבעיות היה נפתר אם היינו גרים יחד. המגורים הנפרדים מאוד קשים לי, אני מבינה את הקושי שלו וממתינה. אודה לעצתכם

כדאי לך להקליק בגוגל את המילה 'אמפטיה' ולקרוא כמה דברים שאנשי מקצוע כתבו על זה: היכולת לראות את המתרחש מזוית מבטו של האחר. כדאי לך לתרגל את היכולת הזו, על ידי ארועים שתקראי על אחרים. אחרי אימון, נסי ליישם את זה על הזוגיות שלכם. ולמה אני מציע את זה: סביר שבן זוגך רווי ברגשות אשם כי ילדיו נקלעו לקרע משפחתי. עוד סביר שבן זוגך ירצה להמשיך לספק לילדיו בית חם ותומך. ואם אני קורא נכון את תפישת עולמך: את משוכנעת שאם בן זוגך יקטין את המגע עם ילדיו הוא יאפשר לשניכם את המתכון הנכון להעמיק את הקשר ביניכם. נראה לי שמגורים משותפים, שייצרו מקום מוגבל לילדיו, לא יהיו הקן המשפחתי החם שאת מקווה להקים עם בן זוגך. חייכם המשותפים אינם התחלה חדשה שמוחקת את מה שהיה לכל אחד מכם קודם. הסטוריה של בני אדם ובני משפחה אינה נמחקת על ידי לחיצת מקש delete. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה