בגלל טראומה נפשית ממקום עבודה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

16/02/2022 | 23:19 | מאת: מיואשת

לפני כמה שנים עברתי תקרית במקום עבודה בעקבותיה הפכתי למוכרת בבריאות הנפש. נקבעו לי בביטוח לאומי אחוזים עלובים שלא מזכים בכלום! מאז אני לא עובדת ולא תמיד מתפקדת ביומיום. כל גורם מפיל על השני את האחריות לשיקום שלי: מצד אחד טוענים שאני צריכה לחזור לעבוד אבל מצד שני אף גורם לא מוכן לתת לי אישור כשירות כתוב, לא פסיכיאטר ולא רופאת המשפחה. כל אחד מפנה לשני! 2. אני לא מקבלת שום הכוונה איך לחזור לתפקוד! בלי הכוונה מן הסתם חזרה לעבודה זה חסר סיכוי! 3. מבירור עם עמותת אנוש: 25% נכות לא מזכים בסל שיקום של בט"ל אבל כן מזכים בשיקום תעסוקתי, זה לא אותו הדבר. מה ההבדל? איך לקבל? לא מוצאת מידע על זה! 4. אז מה זה סל שיקום של בט"ל? יש דבר כזה במציאות? 5. בט"ל קבעו לי 25% קבועים כשהמינימום הוא 40% לקבלת זכויות מהם. אז איך ניתן להעלות? תודה

אינני בקיא בנהלים ביטוח לאומי, וסביר כי יש עורכי דין שיודעים כיצד להגיש ערעור על קביעת נכות. עבדתי לפני שנים רבות כמאבחן תעסוקתי ב "מרכז להכשרה תעסוקתית", שממומן ע"י משרד העבודה וביטוח לאומי. זה שירות שמיועד לכאלו שסיפרו הרקע שלהם דומה לשלך. כדאי לך להגיע למקום כזה שקרוב למגוריך, ויתכן שהם ידריכו אותך כיצד להיות זכאית לשירותים שלהם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה