יותר אינטימי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

25/05/2002 | 16:47 | מאת: רחל

שלום לך דוקטור, יש לי שאלה חדשה שמציקה לי, מהחבר הקודם נפרדתי פשוט כי המצב היה "תקוע" עכשיו הכרתי מישהו חדש, הבעייה היא שהוא לא היה מאוהב מעולם לדבריו , לא יודע מה זו אהבה היו לו הרבה חברות אבל לא אהב אף אחת מהן ולא היו לו רגשות עמוקים כלפיהן, הבעייה היא שהבחור הזה החל למצוא חן בעיניי לפחות באישיות שלו, ואני גם חייבת להודות שגם במראה שלו, בכל מקרה כשניסיתי להפנות את תשומת ליבו לכיוון הזה, הוא ניסה לנער אותי מכל העניין במחשבה, שרק יפגע בי ושאינו טוב בזה , ואני לא וויתרתי, והמשכנו לשלוח הודעות SMS בנייד, ולדבר בטלפון ביחד, ואפילו יצאתי יחד אתו ועם חבריו לבילויים משותפים, בהתחלה שהסתיימו עם ליווי שלו אותי הביתה, חיבוק ונשיקה על הלחי של שנינו, לאחר שחשפתי בפניו את רגשותייהאמיתיים הוא היה כ"כ מפוחד עד כי בפגישה המשותפת האחרונה שלנו, הוא העדיף לא לנשקני על הלחי וכמעט גם לא לחבקני , מהמטרה "שזה לטובתי" , טוב, הבנתי את הרמז פחות או יותר וראיתי שפחות כואב להיות רק ידידה שלו ולא לקוות לדבר מעבר לכך, הבעייה היא שהוא החל להתלונן שאין לו מישהי בחיים, ושהאם אני יכולה לסדר לו, אני שמאוד נעלבתי מהשאלה , שאלתי איזה מין טיפוס של בחורה הוא מחפש והוא ענה לי "מישהו כמוך, או אולי בעצם אותך". זה ממש הפליא אותי לשמוע אותו מדבר כך אחרי זמן מה, אבל הוא גם הוסיף שהוא מעוניין להתקלח איתי בעירום, כדי להכיר אותי ויותר אינטימית ואני אותו, וגם בגלל שיש לי גוף יפה, אני בהתחלה הייתי מוחמאת אך אח"כ , לא הבנתי מה רע בפגישה נחמדה וטובה של שני אנשים לסרט או לים, הוא אמר שזה בסדר אבל לא אינטימי כמו מקלחת לשניים, אני בדילמה, אני רוצה לצאת אתו אך הוא טוען שאם נתקלח ביחד קודם זה יותר יקרב בינינו, השאלה שלי היא למה דווקא קודם מקלחת? אני מכירה את האדם הזה בתור ידיד אבל לא מספיק טוב מכדי להתקלח אתו , אני התקלחתי רק עם מי שהיה חבר שלי ובאינטימיות ולהתקלח עם מישהו שאולי בפוטנציאל יהיה בן זוג שלי אך לא בטוח, מאוד מטריד אותי , שפעולה זו תעשה בדיוק להפך , ואפילו הידידות המעטה שיש בינינו תיגמר , האם זה כמו שנגיד כשבנאדם מפחד לנאום בפני קהל גדול , מעדיף "להפשיט " אותם בעיניו וכך הוא מרגיש פחות בפחד פחות במבוכה כי כולם פגיעים או משהו? האם הוא כ"כ פוחד לחשוף את עצמו מבחינת רגשות שלדבריו יותר קשורים לאינטימיות , כלפיי? אני פשוט אובדת עצות , הוא טוען שזה יקרב בינינו אני חושבת שזה רק ירחיק וישפיל , השאלה היא מה אני עושה? והאם זה שהוא גרוזיני בן יחיד בן 26 וגר עם ההורים קשורים לכל העניין? אשמח אם תוכל לענות לי במהרה בתודה רחל.

שלום רב, אין כללים של ברזל בעניין יצירת קשר, כך שאין לשלול משהו על הסף, כלומר: בהחלט יכול להיות שעבור שניים כלשהם, המפגש האינטימי הראשון יהיה ברחצה בערום. ראינו כבר סרטים כאלו. אני גם פגשתי מצבים כאלו. אלא שאצלך זה מצלצל כ"לא" גדול, ולכן את צריכה ללכת על תחושותייך, ולהקשיב ל "לא" הזה. בעצם, את צריכה לשמוח שיש לך תחושות עצמאיות משלך, שמשמשות כמו מצפן עבורך. זה סימן לבגרות, או התבגרות. וכללית לגבי הבחור: בעצם הוא לא שונה ממך בהרבה, כי גם אצלו החשש, והיכולת לבטא רגש עדיין לא הבשילה, וזה מזכיר לי כמה מההתלבטויות שהיו לך, אם אנני טועה. זה אומר ששניכם נמצאים ב"אזור" דומה, וכי יש בהחלט מקום לצמיחה והתפתחות הדדית תוך כדי המשך העצמת ההכרות. את נמצאת במדרגת בגרות גדולה קדימה, אבל זה די רגיל ביחסי בנים - בנות בשלבים הראשונים, ואפילו מוסיף למשיכה. תלכי עם תחושותייך! כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

01/06/2002 | 12:29 | מאת: רוית

כתבת לרחל :"את נמצאת במדרגת בגרות גדולה קדימה,אבל זה די רגיל ביחסי בנות-בנים בשלבים הראשונים ואפילו מוסיף למשיכה " לא הבנתי את המשפט הזה,האם הכוונה לכך שכשבת מבקשת שהקשר ייסוב לפחות בתחילתו על שיחות ובילויים משותפים לא מיניים כמו שתואר למעלה,הכוונה שהיא בוגרת יותר ושזה מוסיף למשיכה שלה בעיניי הבחור? הרי הבחור רוצה משהו אחר,יש בחורים רבים שמרגישים יותר"קרובים" דרך המין,שלא כמו הרבה בנות.אז איך הדרישה של הבחורה להמתין עם זה יכולה לגרום למשיכה גדולה יותר?מניסיון,לפעמים זה קרוה אבל בדר"כ בחורים שדורשים אקטים מיניים כדי להתקרב,לא נמשכים יותר לבחורה כשהיא אומרת לא. אשמח להסבר שלך,אולי לא הבנתי נכון. רוית

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה