זוגיות אבודה וגעגועים לזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

18/02/2021 | 22:14 | מאת: רוני

לפני כעשור הכרתי בחורה מדהימה שהקשר בינינו נותק עקב התערבויות בני משפחה-"נשמות טובות". מאז נפרד ודרכינו. אני נישאתי והיא... לא יודע? הזוגיות שלי היא ברמה כל כך ירודה שאינני אפילו יכול לתאר אותה. אולי במילה אחת-"זוועה". 7 שנות סבל בל יתואר. יש מושג הנקרא-"יחסי מין". מה זה? כבר שכחתי. חיים בסבל,חיים של תסכול, חיים של פחד מלהישאר לבד. אבל בתוך הזוגיות העכשווית אני בכל מקרה לבד. אני מסורתי ואישתי מגדירה את עצמה כ "דתית". אני לא מתחבר לאמירה הזאת , וגם אם כן, אין לי שום הנאה מה"דתיות" הזאת. יושב וכותב בפורום שאני ואותה אחת שהכרתי לפני כעשור מכירים היטב. אני מאמין שאם היא עדיין נכנסת לפורום הזה היא בוודאי תזהה אותי. ובכל מקרה, מה הפיתרון, אם ישנו כזה? מחפש אהבה ומחפש בת זוג מרגשת, ולא מה שיש לי כיום- אישה פריג'ידית אשר מסרבת להכיר בכך. כל הזוגיות הזאת לא שווה מאומה אם אין יחסי מין. אולי אני לא כל כך צעיר בגיל, אבל מרגיש צעיר בנשמה. שבוי במערכת יחסים משעממת, חסרת כל רגש,חסרת מגע פיזי שכל כך חסר. יש דרך לצאת ממעגל הקסמים הנורא הזה? כל מה שתיארתי בקצרה יכולתי לפתח עד כדי ספר שלם של תיסכול וסבל. לא יאומן כי יסופר. סבל בל יתואר !!!

כדי לפרוץ דרך מהמקום הכאוב שבו אתה נמצא, כדאי לאמץ את האימרה שזוגיות היא כמו ריקוד טנגו, דהיינו שזו הפקה של שניים, שמשפיעים הדדית זה על זו באופן בו קשובים למוסיקה, לשאר האנשים שמסביב, ולצורה בה צועדים. לרוב זה לא פרטנר אחד, שנחשב בצדק או לא כ'בעייתי', שמשום מה מתנהג שלא כמצופה. בד"כ יש תהליך ארוך של איכזוב הדדי, עד שנוצר מרחק שנראה כאילו יזום ע"י אחד מבני הזוג. לפני שתפנה לחיפוש האושר שאבד לך, כדאי להעזר באיש/ת מקצוע כדי להבין מה לא לעשות אם תרצה זוגיות חדשה, ומה כן לעשות אם אתה ואישתך תרצו להחיות את הזוגיות הקיימת. חלק מהתהליך מצריך בוננות עצמית. כדי להבין את התהליך המצאתי אימרה לפני המון שנים: לפני שאת/ה מתבונן על הפרטנר, תתבונן במראה. תשוחח עם הדמות שממולך על מה שהתרחש בחייך, ונסה להבין איפה היו דברים שכנראה והיו נעשים אחרת אילו יכות לגלגל את סרט החיים אחורה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה