מחפש זוגיות אך חוששש

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/02/2021 | 22:48 | מאת: אייל

שלום דר!!! אני בן 44 מתמודד עם הפרעות נפשיות ונוטל הרבה תרופות עם הטבה טובה ברוך ה . מאוד רוצה להינשא ומתקשה לקדם עניין זה חש שלא יהי לי מה לדבר בפגישה . כולם מסביבי מאוד מחזיקים ממני ורק אני מפריע לעצמי באם אפשר לקרוא לזה כך .. כמו"כ חושש מהלא נודע כגון איך אני אהיה איך אתפקד מבחינה מינית וכ"ו . ארצה לדעת מה השלבים אותם אני צריך לעשות ואנ בחור שעושה המון עבודה עם עצמי תודה רבה ושבוע טוב

מה שקורה איתך, או בעצם לא קורה, בעניין הזוגיות, אינו בהכרח קשור רק להפרעות הנפשיות שאתה מודע להן, ולדבריך, מטופל כיאות. ביישנות, והחשש להשאר באלם (חרדה מס' 1), במפגש, והחשש מתפקוד מיני כושל (חרדה מס' 2) - הינן תופעות נפוצות. ככל שהבנאדם היה יותר מחובר למחשב מגיל צעיר, כך מתעצמת הביישנות לגבי מפגשי אמת. הנכס הטוב שלך זו המודעות העצמית. סביר שמאמן אישי, עם ידע נרחב במדעי ההתנהגות, או פסיכולוג חברתי, או קליני - יוכלו לסייע. ביקשת "ארצה לדעת מה השלבים אותם אני צריך לעשות" - ולא אוכל לתת, כי אין דבר כזה - תפריט כדוגמת מתכון בישול. אבל יש תהליך של התנסות בארועים היפוטתיים, שבו איש מקצוע בוחן את סט התגובות שלך, ומשפר אותן. אתה מסתייע בתחום הקשיים הנפשיים במי שמוסמך מקצועית, ככה הדבר לגבי עכבות וקשיים בתחום הרגשי-חברתי: מצא את איש המקצוע המתאים. לא כל דבר כדאי לעשות לבד. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה