חלת וחזרה לשגרה ....

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/02/2021 | 15:59 | מאת: אחת

שלום אני בת 50 סבלתי לאורך שנים מדכאון בשנתיים האחרונות היה לי שיפור ניכר בזכות טיפול cbt ופתאום משהו ערער אותי שוב אין לי סבלנות לא בא לי לראות או לדבר עם אף אחד ביקשתי שיוציאו אותי לחלת ואכן הוציאו אותי וכל יום חוששת שיתקשרו לבקש שיחזור לעבודה אני מרגישה שבמצבי אני לא אוכל לחזור לעבודה אני חסרת סובלנות וכי שאני מכירה את עצמי זה יכול להוביל אותי להתפרצות ומריבות על כלום ושם דבר ומצד שני ככל שאר בבית הקושי לחזור לשגרה יהיה יותר קשה מורכב אחריי הסגר הראשון עשיתי שינוי והחלטתי להוריד מהלחץ הורדתי בשעות העבודה עכשיו אין לי אפשרות כזאת אני בוכה רק מהמחשבה לחזור לשגרה כמו ילד שצריך לחזור לביהס אחריי חופשה ארוכה השאלה אם כדאי לי לפרוש מהעבודה ולשבת בבית אשמח לייעוץ והכוונה תודה מראש

רשית, חזרה לעבודה היא גם עניין כלכלי... אם זה לא בעייתי עבורך, אז תתבונני על האפשרות של חזרה לעבודה כאופציה שתמיד תוכלי לוותר עליה. האם מקום העבודה מייצר רק תהודות שליליות או שיש משהו חיובי שם: מרקם חברתי, אתגר ועניין, הזדמנות להכנסה כספית, וכו'. לפעמים המחויבות להתלבש ולהראות אסטטית מהווה יתרון גדול, בעיקר אם הנטיה לדיכאן קיימת. להתפטר תמיד תוכלי, אבל אם תתאוששי, ותרצי למצוא תעסוקה חדשה, זה יצריך לא מעט אנרגיה וזמן. לסיכום: נסי לנצל את תקופת החל"ת לשיקום עצמי. הסתייעי בפסיכולוג/ית קליני או תעסוקתי, לבחון ולטפל בחרדות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה