חשש שהוא הומו .......

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/11/2020 | 14:40 | מאת: אמא

שלום רב בתי בת 28החבר שלה בן 30 הם חיים יחד כבר שנתיים הבת שלי מרגישה בשלה לנישואים אבל מבחינת החבר בכל פעם שהיא מעלה את הנושא הוא נלחץ מתעצבן ולוקח צעד אחורה לי יש הרגשה שהוא בכלל הומו אני לא יודעת כיצד להסביר את תחושתי לגביו אל משהו לא בתחושתי לא שלם אינני יודעת איך לדבר עם הבת שלי על העיניין שלא תפגע ממני .הוא לא רוצה אפילו מפגש הורים מהחשש להתקדמות בזוגיות השבוע רצה הגורל והיינו חייבים לפגוש את הוריו מצד אחד הוא נורא שמח שנפגשנו אבל כשהלכנו חיפש להתחיל מריבה עם הבת שלי והיא באה לספר לי ואמרה שזה קורה בכל פעם שהם מנסים להתקדם בזוגיות. אשמח לקבל עצות בעיניין תודה מראש אמא.

הי אמא מוטרדת, ראשית, הנה שלש פעמים קיפאק, על כך שאת רוצה לעשות משהו. הורות היא משהו שאינו נגמר בבת מצווה, ואפילו לא בחתונה, ולכן טוב שאת פעילה. שנית, מה שאני מבחין זה שתי בעיות, ולא רק אחת שדיברת עליו: מערכת היחסים ביניהם. הבעייה השניה היא יותר שלך, מאשר של ביתך: איך לאמר מה שעל ליבך, ולא להראות כאמא אווזה שמכניסה את האף לענינים שאנם שלה. אני מציע, על כן, תשובה אחת שתענה על שתי שאלות: הראשונה - מה קורה ביניהם. והשניה - מה כדי שתעשי. והצעתי היא: אל תדברי עם בהת, אלא תעשי. תדפיסי את השאלה אלי, ןגם התשובה, תניחי את התדפיס במקום שבטוח שהיא תראה ותקרא. וכדברי דן בן אמוץ (אם היא תקרא, ותרצה הסבר מי זה, הנה סיפת'ח מצוין): אם הבת תרצה (לדבר איתך) - תדבר. לא תרצה - תשתוק, אבל סביר שקיבלה חומר למחשבה, ואת עשית את מה שרצית שיקרה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה