אני לא מצליחה להתאהב

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

29/02/2020 | 02:00 | מאת: A

היי אז ככה אני בת 20 ואני יודעת שיחסית צעיר, אבל אני יודעת שיש משהו מוזר. אני אתחיל בזה שהיו לי מערכות יחסים עם מערכות יחסים. הייתי עם אנשים שממש התחברתי אליהם ונמשכתי אליהם וברגע התחלנו לשנות כיוון במערכת יחסים המוח שלי עשה סווי׳ץ ובאיבדתי כל רגש אליהם. במקרה שיצאתי עם עם אנשים שלא אהבתי את האישיות שלהם המשיכה לא ירדה. עכשיו הסיבה שאני מרגישה שיש בעיה היא לא בגלל זה, זה בגלל שאני לא רואה עתיד עם פרטנר. אני מעולם לא חלמתי על חתונה ,אין לי רצון לעשות ילדים משלי. כל פעם שאני מנסה לפגוש מישהו ומצב הנפשי שלי מידרדר בקצב לא אנושי, אני יכולה להיות הכי אנרגטית ושמחה ואז לראות הודעה (מאדם שבאמת אכפת לי ממנו) ושכל הכל החיים שלי יצאו ממני כדי שיהיה לי תרוץ למה לא לענות לו. עכשיו אני באמת שמחה עם החיים שלי כמו שהם אבל כל פעם שמישהי אומרת לי ״בסך הכל לא פגשת את האחד הנכון״ אני מתערערת, האנשים שקרובים אלי מתארים את זה כמשהו לא טבעי. אני לא הצלחתי למצוא איזה טראומה או סיבה לזה, זה באמת מה שתמיד הרגשתי ואני לא יודעת מה זה אומר.

תשובתי בנויה על הסבר של שני מנגנונים \ תהליכים בהתנהגות בני אדם. חצי מההסבר למה שקורה איתך נשען על תהליך התבגרותי שקובע, ש: "כל דבר בזמנו". כלומר, שלכל אחד מאיתנו יש את שעון הזמן הייחודי עבורו, ולא כדאי להתבונן על אחרים שכמהים לקשר זוגי בגיל 20, ומשקיעים זמן ותקציב להיות מושכים ונאהבים, ומזה להסיק מה שאת צריכה לעשות, או מה שאת צריכה להרגיש. היום אינך משתוקקת לקשר, ואולי מחר זה ישאר כך, ואולי מחרתיים זה ישתנה (וקוראים לזה late blooming), ויתכן שאף פעם לא. אישיות היא ענין ייחודי. לכל אחד יש נטיה משלו, ואין לך סיבה להתבונן על נטייתם של האחרים. הסבר נוסף, קשור לתהליך המשותף למרבית בני האדם, שהוא: החשש מכישלון. אמרת שאת נמשכת ומתחברת, אבל כשמערכת היחסים מקבלת תפנית למשהו אישי, אינטימי, ומשמעותי, את מאבדת רצון להמשיך. את לא לבד. מליוני אנשים, כמוך, חוששים מבניית קשר, כי אכן יש קשיים, התקלות רבות, וסיכויי ההצלחה אינם תמיד טובים ייותר מסיכויי הכישלון. עצתי לך: לכי בקצב שלך. אם וכאשר תרגישי שקשר מסוים שווה את הסיכוי, וגם הסיכון, תבדקי אז האם תרצי להעמיק. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה