רגשות חזקים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/01/2020 | 03:40 | מאת: טל

שלום, אני בת 28, היו לי עד עכשיו בערך 3 מערכות יחסים משמעותיות אבל חוץ מהראשונה שהייתה בגיל 17 לא הרגשתי שאני מאוהבת או רגשות אהבה חזקים. גם שם בדיעבד אני לא בטוחה שהייתי מאוהב בו אלא יותר מאוהב בכל העולם שלי שהשתנה בעקבות הקשר הזה. כרגע אני במערכת יחסים שנמשכת שנה וחצי עם בחור שאני כן אוהבת וכן רואה עתיד אבל גם פה אני לא מרגישה אהבה חזקה כמו שאני חושבת שבמצב תקין הייתי צריכה להרגיש. אנחנו מדברים על זה והוא מרגיש אותו דבר אבל בגלל שזה חוזר אצלי כבר המון שנים ובכל מערכת יחסים שהיתה עד עכשיו הגעתי למסקנה שאולי יש אנשים שמתאהבים מהר ובקלות יותר ויש אנשים שלא. עם זאת, זה לא מסתדר לי באמת בראש ואני חוששת שאני מפספסת משהו. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבהיר את העניינים. יכול להיות שיש לי איזה חסם? תודה רבה

עייני בתשובתי לפנייה שקדמה לשלך. ציינתי שם שכדאי להיות קשובים לחיישנים הטבעיים, שבד"כ קוראים נכון את עוצמת שלושת הרכיבים של קשר טוב ואהבה טובה: (1) מחויבות הדדית עמוקה, (2) נעימות אינטימית חזקה, (3) משיכה מינית ועוררות חזקה ומתמשכת. גם לפונה הזו, וגם לך, עצתי זהה: אם אין לך הסטוריה של טראומות בהקשר ליצירת מערכת יחסים, תהיי קשובה לחיישנים שלך. מוטב לדעתי, בגילך, להפסיק קשר שבינוניותו מעוררת ספק, ולחפש את מי שאיתו תרגישי התאמה טובה יותר בין שניכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה