חוסר חשק רק בזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/01/2020 | 03:39 | מאת: חני

שלום, אני בת 30, ב-10 השנים האחרונות חוויתי 4 מערכות יחסים רציניות. כרגע נמצאת ברביעית כשנה וחצי. מערכת היחסים עם בן הזוג הנוכחי מאד בריאה, אנחנו קרובים, פתוחים ומשתפים בהכל. שמתי לב שבכל מערכות היחסים עד עכשיו, דעך החשק המיני לאחר כחודש-חודשיים בצורה כמעט טוטאלית. בנוסף יש דעיכה של החשק המיני שלי באופן כללי - פנטזיות ואוננות. רק בקשר האחרון באמת הבנתי שיש בעיה שחוזרת על עצמה במערכות היחסים, ומיד כשהקשר נגמר, החשק והפנטזיות חוזרות מהר מאוד, והכל נדלק מהתחלה. הלכתי עם בן הזוג הנוכחי למספר פגישות אצל סקסולוגית שנתנה לנו תרגולי מגע שלא עוזרים עד כה. בנוסף שוחחנו על הנושא אחד עם השניה, אך עדיין לא הצלחנו להתקדם בנושא. בכל 10 השנים האלו היו לי יזיזים וסקס מזדמן בתקופות שהייתי רווקה, אך במצבים האלו לא הרגשתי חוסר חשק מיני. לא מדובר בשחיקה ובחוסר חשק אחרי הרבה זמן בתוך מערכת יחסים, אלא במעבר חד שקורה כמעט בתחילת הקשר. מעניין אותי להבין למה זה קורה ואיך אפשר לשפר את זה, תודה.

נסיוני מלמד שלמרבית האנשים יש חיישנים בריאים וטובים למטלה של בחירת בן/ת זוג. מרביתנו מבחינים שהמשיכה הראשונית אינה מספקת, ומפעילים וקשובים לחיישנים במהלך התפתחות הקשר והמשכיותו. אם המשיכה המינית דועכת, וזה לא משחיקת נטל חיי המשפחה לאחר שנים, הייתי פונה ראשית לחיישנים האישיים כדי לברר מה לא תואם לציפיות. העוררות המינית היא גם מה שמייצר את הקשר בראשיתו, וגם מה שנוצר במהלך קשר טוב ומערכת יחסים שמתאימה לחיישנים הטבעיים. תאוריה טובה היא זו שמאפשרת במהירות פתרונות פרקטיים. כזו היא 'תאוריית משולש האהבה' שניסח בשעתו פסיכולוג בשם סטנברג: אם החיישנים שלך מאותתים שיש הדדיות טובה בין שניכם ב: (1) מחויבות מתמשכת ולא מתפשרת, (2) נעימות אינטימית מתמשכת, (3) משיכה מינית ותשוקה מתמשכת - הקשר בריא ועוצמתו חזקה. וכדאי לתחזק אותו לאורך החיים. אם אחד מהרכיבים (או יותר) מגמגמים - טוב להפרד בידידות. שורה סופית: אם אינך חשה שאת מאויימת ודוחה קשר בשל סיבות טראומטיות בעברך (שזה אומר לקבוע מפגש עם פסיכולוג קליני), האזיני לחיישנים שלך. לא נורא להתקבע עוד חצי שנה או שנה, למישהו שייצור הרמוניה משולשת. כל טוב, ד"ד יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה