אי הצלחה במציאת עבודה מתאימה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

16/07/2018 | 22:40 | מאת: Dana

שלום, אני בת 29. יש לי תואר ראשון במשפטים ולאחרונה הוסמכתי כעורכת דין. אציין, כי חלום חיי היה להיות עורכת דין ולעסוק בזה. אולם, כאשר התחלתי לעסוק בפרקטיקה הרגשתי שהמקצוע לא בשבילי. בתקופת ההתמחות סבלתי מאוד וכיום אני מתקשה למצוא עבודה. נוסף על כך, עברתי מספר ראיונות שחיזקו אצלי את התחושה שהמקצוע לא בשבילי. בנוסף, ניסיתי למצוא עבודות אחרות וגם באלו לא הצלחתי להחזיק מעמד יותר מידיי זמן ( חודשים ספורים). מרגישה שיש לי את היכולות והכלים לעבוד בכל עבודה אך כשאני מתקבלת לעבודות ומתחילה לעבוד בהן יש מן הרגשה של אתגר שקשה לי לעמוד בו ולכן אני עוזבת. קשה לי עם הויתור העצמי. קשה לי עם זה שאני לא מוצאת עבודה שמתאימה לי. קשה לי ההרגשות מועקה שמתלווה לכל העיניין. ואני לא מצליחה להבין עם עצמי איך אני יכולה להתמודד עם מערבולת הרגשות הזו. איך אפשר להתגבר על תחושת חוסר הביטחון בעצמי? איך אפשר לדעת איזו עבודה יכולה להתאים לי?

את לא היחידה בעיר שלאחר שנים של התכתשות עם קורסים, מבחנים ושטיפת קפה במשרד שכולו תחרותיות ורדיפת בצע החליטו שהמקצוע לא בשבילם. ההסבר הפסיכולוגי לכשלונות התעסוקתיים יאמר שהתובנות הפנימיות שלך רוצות להציל אותך משקיעה לתהום דפרסיבי - אם וכאשר תעשי לאורך שנים מה שלא מתאים לך. יש מבחנים תעסוקתיים שמבררים נטיה תעסוקתית, ולשם כך יש את מכוני ההכוון התעסוקתי, ופסיכולוגים תעסוקתיים. יש גירסאות אינטרנטיות חינמיות מבחני התאמה תעסוקתית, אבל ללא עיגון מקצועי חזק (תקפות) וללא ההמשך הייעוצי המתבקש. השאיפה תהיה להגיע להתאמה בין כישורים (השכלה פורמלית נרכשת) ונטיות (מעין מצפן אישיותי. כך למשל, יש גננות ומורות שעורכות סדנאות בגישור, ניהול סכסוכים ומשא ומתן. יש כאלו שמשמרים את משאבי הטבע, ומייעצים לגבי הפן החוקי של התנהגות עסקית בנוגע למשאבים אלו. יש כאלו שנטייתם היא לתחום הרפואי, ולצד עבודתם כפראמדיקס או רופאים מייעצים במקרי תביעה רפואית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם. עברי על המודעות ללא קשר אם את בעלת הרקע הפורמלי המתאים) ותני ציון 1---10 מה מרתק אותך. למשל: מהנדס/ת מחצבים באתר בנגב, מהנדס/ת מחצבים בג'ונגל אפקריקני, גננת בפתח תיקווה. גננת במצפה בגליל, וכו' וכו'. סמני

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה