לחץ משפחתי בנושא זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/03/2018 | 14:44 | מאת: ליר

שלום רב אני בן 35 והתחלתי לצאת עם החברה הכי טובה של אחותי בת 25 היא אוהבת אותי מאוד וגורמת לי אושר לצערי המשפחה מתנגדת בכל תוקף ליחסים מהסיבה שהם מכירים את כל השלדים בארון שלה והם טוענים שהיא כלל לא בשבילי מסיבות של אמינות ושהיא הייתה עם המון גברים דעת המשפחה חשובה לי (משפחה מאוד קרובה ) מצד שני היא ממש גורמת לי אושר ושמחה חשוב לציין שזאת הפעם הראשונה שמתערבים לי ביחסים. לעזרת אודה

ראשית, על העניין של 'היו לה המון גברים': זה לקוח מעידן קדום שבו האמינו שהגבר צריך לקבל אישה שעטופה באריזה המקורית. זה קישקוש. מרבית הזוגות שמצליחים לקיים זוגיות ראוייה וארוכת שנים הם אלו שלשני בני הזוג היו בעברם מספר מערכות יחסים, עד שהחליטו להתקבע. שנית, לגביך: בגילך המכובד כדאי להיות עצמאי בשטח. טוב להעזר בהחלטות שמשתבחות מנסיונם של אחרים, כמו איפה לקנות משהו במחיר טוב ועם שרות טוב. להחלטות רגשיות, עליך לתת לתחושות הבטן שלך את המקום הראשון, ואת שאר ההכוונים, ההוראות והעיצות למדר למיקומים שלמטה. אחרון חביב, על החלטות של בני אדם: אנחנו כולנו מנסים להשלות את עצמנו שהחלטות רציניות הן עניין רציונלי. ולא ככה. ככל שההחלטה רצינית וחשובה יותר, כך המרכיב הרגשי חזק יותר מהמרכיב הרציונלי. לקנות גבינת קוטג' או לא, טלוויזיה או מכשיר סלולרי במקום א' או ב' - זה מעט שיקול רגשי והרבה עניין של לוגיסטיקה וכלכלה. לקנות מכונית, זה חצי חצי להכנס לזוגיות, או להפרד, זה מעט לוגיסטיקה והרבה רגש. ראה את המלצתי על החלטות רגשיות בגילך המכובד. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה