שינוי קריירה ושינוי מסלול ............

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/11/2017 | 23:10 | מאת: ליעד1

בת 35.עובדת 15 שנים בתחום שירות לקוחות .אני עובדת במקום מסודר עם תנאים ושכר גבוה אבל מרגישה שחיקה ושזקוקה לשינוי מסלול .ניסיתי לחפש עבודה שלחתי המון קורות חיים קיבלתי המון פניות והצעות בשירות לקוחות בלבד ואני מחפשת משהו אחר .. לא ממש יודעת מה אני רוצה ובמה אני טובה ובמה לעבוד חוץ משירות לקוחות שיכול להניב לי תנאים טובים ושכר ..בנוסף בעלי ואבא שלי לא תומכים בי כאילו שאם יש עבודה צריך להישאר בה גם אם זה אומר לשלם מחירים ולסבול העיקר להביא פרנסה ושכר גבוה בעקבות המצב אני בתסכול תמידי ולא יודעת אם להישאר בעבודה שרע לי בה או לעזוב..

ראשית, הערה על נושא משני, שהוא מעניין לכשעצמו: בד"כ אלו שפונים הם הגברים השחוקים, שדי לחוצים מהפחד וההסתיגות של בנות זוגם, שחוששות מזעזועי פרנסה וטלטלת כלכלת הבית. אני לא מאלו שמציע להתלהם כדי לממש את ה 'עצמי', אלא להאמין שפעילות נכונה תייצר סיכוי סביר למצוא הכנסה נאותה תוך שימור הערך של 'סיפוק מהעבודה'. אז הנה איך עושים את זה: ההתחלה היא בסריקה עצמית של יכולותייך, כישורייך, והתחומים המעניינים אותך. יש רבים וטובים שהם 'גם זמר וגם נגר', או 'גם חלילן וגם פעלולן', וכו' וכו'. עייני ב 'אשת חייל מי ימצא' ותראי שחז"ל הותירו לנו תאור לא רע של 'סופר-וומן'. ערכי רשימה של דברים שאת טובה בעשייתם. ההמשך הוא בסריקת לוח 'דרושים' בעיתוני יום שישי. וחיפוש המודעות המחפשות מי שיש לו/ה כישורים כמו שלך. השלב הבא מצריך עיון אינטרנטי - כדי למצוא דוגמאות - או ייעוץ עם מומחה (כמוני, או כמו אלו שמצויים בחברות ההשמה) כדי להכין דף או שניים של 'קורות חיים' שמתאימים למודעות שמצאת. בהחלט יש לשלב פעילויות שאינן חלק מהחיים התעסוקתיים תמורת שכר. הכוונה לפעילויות מחיי הבית והמשפחה, שיכולות להיות מומרות לתעסוקה. למשל: אירגון טיולים, הדרכת ילדים, אפייה, גינון, יצירת סרטונים, אוסף בולים או הובי, וכו'. אחרון חביב: להתחיל במלאכת משלוח קורות החיים. אם מצאת משהו לפני ששלחת 50, את מאד מוכשרת. למישהו 'רגיל' נדרשים 100... כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה