הסתבכות בעבודה מצב בלתי נסבל

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/11/2017 | 08:54 | מאת: מתוסכלת

שלום רב אני עובדת המון שנים במקום עבודתי מעולם לא היה מצב כמו עכשיו התפצלו לחבורות כולם מלשינים מרכלים אי אפשר לעצור את גל השמועות והתככים כל יום יש מריבה צעקות נמאס להיות במקום הזה שכל כך אהבנו והיינו בו כמו משפחה . רוב העובדים הם ותיקים ובאמת שלאורך כל השנים היינו משפחה אני משתדלת מאוד להתרחק מכל ההמולה השקרים והרכילויות אבל מביאים את כולם לתוך המערבולת אני סוג של בן אדם שלא יכול להכיל אוהבת צדק ובמקום זה אין צדק אבל פוחדת לדבר הבעיה הכי גדולה שהמנהלת חושבת שאחד העובדים קרוב אליה והיא סומכת עליו בוטחת בו מספרת לו דברים שאסור שאיש ידע עליהם ואני שומעת אותם מאחרים מצד אחד כואב לי על המנהלת שמוליכים אותה שולל מוציאים ממנה דברים והיא כל כך בטוחה שאוהבים אותה והיא משתפת את אותו אדם מצד שני אם הדברים שהוא מפיץ באמת נכונים אסור היה לה לעשותם אינני יודעת מה לעשות אם אזהיר אותה ואגיד מה שאותו עובד מדבר עליה וחושף סודות כמוסים ואפלים ההפוך למלשינה ומצד שני אני לא מצילה את המנהל שבאמת לאורך שנים הייתה טובה מה עושים ????? אנא עזרתכם הדחופה לפניי שיקרה אסון

בד"כ אני נוטה להמריץ את מי שמתוסכל ומוטרד לרדת לשורש העניינים ולקחת חלק פעייל בניהול העניינים שבסביבתו/ה הפסיכולוגית. אבל לא במקרה שלך. נראה לי שטוב תעשי אם תחליטי שאת אינך מגיבה, אינך מוטרדת ממצבה של המנהלת, ואינך עושה סדר ומצילה את מקום עבודתך מהבלגאן החברתי ששם. את אומרת שהנך "סוג של בן אדם שלא יכול להכיל; אוהבת צדק", ואני מציע לך שלא תהיי זו שנחלצת לעזרה. נראה לי שהגודש הרגשי שאת חשה אינו מאפשר לך להיות מי שיסתכל על העניינים בריחוק המתאים שנדרש להתרת הפלונתר החברתי. קחי מרחק. תהיי חזקה מספיק לעצור את טוב ליבך ולהתערב. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

במיקרה זה הייתי מחכה בסבלנות ולא מתערבת..לא בטוח שאת יכולה לעזור. וכל התערבות תסיט נגדך את הצד השני. .עדיף להתגבר ולהשאר בצד.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה