לא מצליחה לשכוח או לסלוח

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/09/2017 | 14:55 | מאת: מישהי

שלום רב אמי בת 46 סיפור חיי ארוך וקשה בילדותי עברתי התעללות מינית קשה שנים של דכאונות טיפולים כדורים פסכיאטרים מה לא? מזה כמה שנים שאני לא מטופלת יש ימים טובים יש ימים רעים למי מאיתנו אין כאלה וכאלה??? אני מעסיקה את עצמי מתנדבת אבל הקושי עצום מאז ומתמיד לא אהבתי סקס וכשאני לא מקיימת יחסים עם בעלי הוא אומר את תצטערי את תשלמי ביוקר אני אראה לך מה זה כמובן שמילים אלה רומסות ושורפות את הנפש הוא בקושי מתקשר אליי בקושי שואל עליי אבל ביום שכן נקיים יחסים הוא יתקשר כמה וכמה פעמים יפנק בגלל מה שעברתי בילדות אני מרגישה מנוצלת גם מבעלי מי שאוהב באמת יאהב ללא תנאיאו שמא אני טועה???? זה גורם להרבה מתח אל תגידו טיפול זוגי כי גם את זה ניסיתי מאז הדכאונות אני לא מרבה לצאת רק בית עבודה אפילו בגדים קונה באנטרנט הוא כל הזמן עסוק בעבודה שלו לא רוצה לקחת חופשות אין לי חברות לצערי הבנות שלי כנראה הולכות בדרכי כל אחת מהן נכנסה לדכאון מסיבה אחרת ומטופלות בכדורים הגדולה תמיד הייתה מרירה עליי והיום יותר ויותר מאשימה אותי בכל מה שקורה ולא פעם אמרה שאם לי זה לא היה קורה גם להן זה לא היה קורה לפעמים מרוב שאני כועסת אני מקללת את בעלי אני אישה באמת טובה אהובה על כולם אבל זו החולשה שלי שאני מקללת אותו אני כועסת עליו הבת לא יודעת כל מה שעברתי בחיי ושאבא שלה מאיים בכל לילה לעזוב ופוגע בי במילים שהוא אומר לכן היא לטובתו וממש כועסת עליי על ההתנהגות שלי לא פעם חשבתי אולי לספר לילדים את הסיפור האמיתי אבל פוחדת מההשלכות פעם מצאתי התכתבות של בעלי עם מישהי בטלפון אולי סלחתי אבל לא שכחתי זו הייתה תקופה נוראית עבורי אפילו ניסיתי להתאבד לכן כשהוא אומר את המילים הללו זה הורס אותי כולם מפרגנים לי על כל פועלי על טוב ליבי אבל הוא מפרגן לאחרים אבל לא לאישתו אני מרגישה מיותרת אשמה שבגללי גם הבנות בדכאון למרות שאני לא באמת הסיבה אנא עזרתכם מה עליי לעשות????

02/09/2017 | 15:01 | מאת: מישהי

בהמשך למכתבי בעלי אדם מאוד טוב מאוד אוהב אותי אני בטוחה שהוא לא רוצה לפגוע בי הוא אבא נהדר ואדם אהוב כמו שאני אמא נהדת ואהובה על כולם אבל שניי צדדים למטבע הוא לא מחסיר ממני כלום אבל פוגע בי גם אני בו לא דאני צדיקה בגלל הכעס והמחשבה שבגללו ימים לא ישנתי כמה דמעות הורדתי בגללו אני לא מצליחה לשכב איתו גם אם אני מאוד רוצה אני לא מצליחה לשכוח בבקשה עזרתכם

לא ניתן לטפל בעניינך באופן מקיף בפלטפורמה האינמרנטית הפומבית הזו. אם אין לך תקציב פנוי לטיפול פסיכולוגי - פני לשרות הרווחה במקום מגוריך ובקשי סיוע. הנה כמה הצעות שתקוותי שיפעילו מעט בלימה ליחסים המדורדרים עם בעלך ועם הבנות: ראשית, לא ניתן לדלג על טראומות קשות ללא טיפול נאות. את 'תקועה', מבחינה רגשית והתנהגותית. שנית, הציפיה לאהבה ללא תנאי, כשמדובר בהעדר יחסים מיניים לאורך הנישואין, היא לא ראלית. את מכניסה את בעלך ל'דרך ללא מוצא'. הכעס הבלתי נשכח על הפלירט הטלפוני אינו לעניין. שלישית, סקס הוא לא עניין לגברים בלבד. העדר פעילות מינית מפריע להתנהגות רגשית תקינה - אצל שני המינים. אחרון חביב: קרו לך דברים שלא היו לך שליטה עליהם, וזה מזיק לאורך שנים, כפי שאת רואה. אל תעשי את אותו הדבר לבני משפחתך: להטיח בהם קללות - זה מפגע קשה, שאת מפילה עליהם. זו בחירה אומללה שלך, ומוטב שתפסיקי עם זה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

למישהי, את מגדירה ומתארת מציאות מאוד קשה ועצובה. נמנעת מטיפול תרופתי להקלת ההצפה הרגשית ונמנעת מטיפול רגשי להגדלת יכולת ההתמודדות והשינוי ההתנהגותי. אינני מכירה דרך לעזרה למעט שילוב מקצועי של שני הדרכים שתיארתי. תוך כדי ליווי התנהגותי לשינויים רגשיים. אני ממליצה לך לחפש פסיכולוג ולהתחיל ייעוץ. היכנסי לפורום בדקי היטב ותעני. יהודית רובינשטיין.

03/09/2017 | 23:05 | מאת: סהר תמיכה

היי.. נראה שהיית צריכה כל כך את המקום הזה כדי לפרוק מעלייך את המטען הכל כך כבד הזה שיושב עלייך. מהדברים שלך נשמע שמעולם לא הצלחת להתגבר באמת על הפגיעה המינית שחווית בילדותך, ושכתוצאה מאותה פגיעה נפגעים גם חיי הנישואים שלך. נראה שאת מדוכאת ומותשת מהמאבק הבלתי פוסק בניסיון לשים את העבר מאחורייך ונשמע שאת כואבת ומודאגת מכך שהבנות שלך לא מצליחות להתחמק מהגורל הדומה לשלך ונהיות דיכאוניות כמוך. ואולי מה שהכי כואב לך, זה היחס שאת זוכה לו מבעלך, שאת מרגישה שהוא לא מעריך אותך מספיק ופוגע בך ובמקום לעזור לך להתרומם למעלה. אני מתאר לעצמי שתחושת הריקנות שמציפה אותך יחד עם שאר הדברים שאיתם את מתמודדת מבלי שיש לך לאן לפרוק מרסקים ומצלקים את נפשך. לכן, אני רוצה להזמין אותך לצ'אט של אתר סה"ר שמופעל בידי מתנדבים, שם תוכלי לדבר עם אחד המתנדבים שלנו מבלי להצטרך ולהזדהות. אנחנו נהיה איתך במקום הכואב והחשוך שאת מתארת, נהיה לך כאוזן קשבת, נכיל את הקושי והכאב וניתן לך מקום לשפוך את כל מה שעל ליבך. אולי אם תשתפי ותספרי מעט יותר על הכאב והדיכאון יוקל לך ולו במעט. מקווים שתגיעי, מתנדב סה"ר.

03/09/2017 | 23:09 | מאת: סהר תמיכה

קישור לאתר סה"ר - http://www.sahar.org.il

04/09/2017 | 07:23 | מאת: מישהי

סוף כל סוף מישהו מבין אותי ומבין לליבי נציג סהר נראה שהבנת את תחושותיי המדויקות כל מילה שכתבת נכונה מילה במילה תודה לפסיכולוג באתר ותודה לנציג סהר

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה