החיים נתקעו לאן לפנות?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/07/2017 | 00:07 | מאת: שי לי

התחתנתי, אין לי ילדים עדיין. הפסקתי לעבוד מחוסר ברירה: שני הורים חולים סיעודיים ורק אני יכולה לטפל בהם, אין אחים בתמונה. כולם גרים במקומות אחרים בארץ. יש תקווה? לאן לפנות? כמה שניסיתי להמשיך קריירה (לימודים אקדמיים/עבודה שכירה/עצמאית) וכל יום יש משהו. אי אפשר להמשיך לחיות כרגיל ולהתעלם מההורים. מאוד רוצה שיעברו למסגרת של בית אבות טוב, מחלקות מתאימות, אבל לא יודעת ממה להתחיל, אין לי למי לפנות. יש עובדת זרה אצל ההורים, אבל עדיין צריכים אותי. פעמיים-שלוש בשבוע אני בקופת חולים, כל פעם בשביל משהו אחר, ולא יכולה לשלוח את העובדת במקומי, כי זה לטרטר את ההורים. מבקשת לדעת האם יש מישהו במדינה שיכול לעזור לי בזה? האם אפשר למנות אפוטרופוס חיצוני? יש דבר כזה? ולהוריד את האחריות ממני? לא רוצה לקחת אחריות על ההורים, נורא קשה לי, החיים נתקעו. רוצה להגיע אל ההורים כאורחת. לבקר. אפילו יום יום, אבל בלי כל המשימות לנהל את העניינים הרפואיים והכספיים. (פנייה לגורמי רווחה לא עזרה).

לפי מה שנראה ממה שאת כותבת, תפיסת העולם שלך היא זו ש'תוקעת' אותך. מצבך, בעצם, דומה לזה של אלפי אלפים רבים אחרים: לרובנו הגדול יהיו, או יש או היו הורים מזדקנים, ורובנו הגדול אינו אמיד, כך שהטיפול וההוצאות מאד מכבידות. ורובנו הגדול אינו מתמוטט, ואינו מחפש אפוטרופוס שיוריד אחריות. ולכן אני מציע לך לבדוק את תפיסת העולם שלך. ראשית, מצבך האישי: את נשואה, בלי ילדים. האם הבעל מסייע? מדוע להפסיק לחלוטין קריירה? שנית, האחים: את מוציאה אותם מהתמונה, ללא הצדקה. כמה שעות של נסיעה לא צריכות לבטל הסדר של סבב 'שבוע אני' ו 'שבוע את/ה'. שלישית, העובדת הזרה: תתקשרי לחברה שמפעילה אותה, ותבקשי ללמוד מהם כיצד משפחות אחרות ממקסמות את הסיוע הזה. אחרון חביב: מי שיתכן שיכול לעזור זה עובדי השיקום של מחלקת הזיקנה בביטוח הלאומי. פני אליהם לשם הערכת מצב, ובדיקת הזכאות לסיוע בהעברת הורה אחד או שניהם למוסד סיעודי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה