שינוי מקצוע

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/04/2002 | 00:45 | מאת: פלונית

שלום רב, אשמח לקבל עזרה / עצה / כיוון בנוגע להתלבטות שיש לי. אני בת 50 שנה, ועובדת כ- 20 שנה בעבודה די טובה בעלת אתגר ומעמד. נקודת התורפה בעבודתי היא שעות עבודה מרובות ומשכורת בינונית למדי. כלומר, זה מה שמקום העבודה שלי יכול להרשות לעצמו לשלם . בשנים האחרונות למדתי מקצוע חדש ואני מתלבטת האם בגילי כדאי להפנות עורף לעבודה טובה , קבועה שבה נכנסת משכורת כל חודש ולהתחיל במקצועי החדש ?? בתודה מראש על התשובה.

שלום רב, תחשבי על מאזניים, ששם שמים על כף אחת את הדברים הבעייתיים בעבודתך, כמו שמצויין במכתבך (וכדאי לפרט יותר...) ובכף השנייה שמים את הדברים הטובים שבעבודה הנוכחית, כמו שציינת במכתב, וכדאי לפרט כמה שיותר.... על כל פריט שאת שמה במאזניים תצייני את "משקלו", לפי סדר החשיבות הסובייקטיבי שלך, באמצעות "מידת משקל" שבו הספרה 1 תהייה הנמוכה, ו 10 הכי גבוהה, דהיינו משהו מאד חשוב. וכעת תגיעי למתמטיקה: מה יוצא מהמאזניים? אם יוצא שלדברים החיוביים יש יותר משקל, אז תסתכלי בראי, ותאמרי לעצמך שבסך הכל חייך במצב טוב, והלוואי על כולנו.... אם יוצא שלדברים הבעייתיים יש יותר משקל, אבל ההפרש אינו עולה על 4-5 , אז כדאי שתפני ליעוץ בהקשר ליכולתך לשנות את מצבך והסיפוק שלך בתוך מקום העבודה הנוכחי, באמצעות העשרת עיסוקים, שינוי התקשורת הבינאישית שלך, ועוד ועוד צעדים ודרכים. אם יוצא שלדברים הבעיתיים יש יותר ניקוד, וזה עולה על "5" - תמשיכי בפרוצדורה דומה, אבל הפעם לגבי העבודה החדשה. כמה קשיים יהיו? כמה אי וודאות? - לשקלל במספרים! כמה טוב זה יעשה לך? עד כמה את צריכה ורוצה בהתנסות הזו? - לשקלל! אם המתמטיקה החדשה שעשית תיתן לך ממצא שיראה כיוון שקל לקבלו ולחיות איתו - אז סייעתי כבר כעת. לתהליך הזה נכנסים גורמים רבים, כמו מצב כלכלי, תמיכת המשפחה, רמת הסיכון שאת חשה נוח איתו, היכולת האסרטיבית שלך בחיפוש מקום עבודה, מידת הגמישות האישיותית שלך, ועוד ועוד.. ולכן: אם תחושתך תישאר עדיין עמומה, זה סימן שהחיים מורכבים, דהיינו שלא כל בעייה אפשר לפתור בהינף קולמוס אלקטרוני בדף אחד, ושלפעמים צריך יעוץ אישי ומתמשך יותר. וכשתרצי הפנייה לכך - פני במייל האישי (הקלקה על שמי המוכחל), וצייני את מיקומך בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

14/04/2002 | 00:35 | מאת: פלונית

לד"ר אברהם, תודה על התשובה המפורטת. עשיתי בדיוק מה שהמלצת. המאזניים נטו באופן ברור לכיוון של הישארות בעבודה הנוכחית. לקחתי בחשבון את הערותיך לגבי מידת הסיכוי להצלחה בעבודה החדשה. נדמה לי שאשאר בעבודה הנוכחית . ושוב, תודה לך.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה