שאלה על מיומה על גבעול

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

14/10/2016 | 11:11 | מאת: chen2

שלום וברכה! אני בת 33, נשואה טריה מזה חצי שנה, ללא ילדים. במסגרת בדיקות מקדימות שעשינו לטובת תהליך IVF&PGD התגלתה אצלי המיומה עם המאפיינים הבאים (מתוך תוצאות אולטראסאונד תלת מימד , דוח סקירת אגן): נמצא שרירן בגודל 5.5*6*6 ס"מ (56X60 מ"מ) הצמוד לדופן האחורית של הרחם עם כלי דם מזין. מרקם הטרוגני. מתאים לשרירן על גבעול הדוחק את צוואר הרחם קדימה ואת הרחם למנח אחורי. אינו דוחק את רירית הרחם ואינו קשור לחלל הרחם אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? מודעים למגבלות הפורום האינטרנטי אך מאד מבקשים לשמוע את דעתך.

שלום רב, אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? ==== לא תקבלו תשובה חד משמעית. לפנינו שרירן לא קטן אך הוא לא גורם לשום תלונות מצידך. על סמך הנתונים שנתת לי אני נוטה לחשוב שאין צורך בכריתת המיומה לפני ההריו. מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? ======= אי אפשר לדעת. במידה ובעת הניתוח פותחים את חלל הרחם אזי יהיה צורך בניתוח קיסרי. האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? ====== על סמך הנתונים הקיימים וללא בדיקה מצדי אינני יכול לתת הפלצה רפואית. יחד עם זה אינני בטוח שיש צורך בטיפול ניתוחי בשלב זה. אומנם יש לקחת בחשבון ששרירן בד"כ גודל תוך כדי ההיריון.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם