חוות דעת - ניתוח שרירן. אודה לתגובתך מקפיצה תגובתי

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

08/08/2015 | 13:49 | מאת: מיואשת

דר' מיכאל פרידמן שלום, לא! ממש לא עברתי ניתוח קודם. מעולם לא עברתי ניתוח. אני רק אומרת, כי רופא בכיר המומחה בניתוחי לפרסקופיה אמר כי ניתוח הבטן יהיה לטעמו לפחות כ- 10 ס"מ (פרטי), ואילו רופא אחר שנועצתי בו (גם רופא מצויין פרטי וציבורי) שמבצע גם וגם גרס כי יכול לבצע ניתוח קטן מקיסרי .מה זה קטן מקיסרי - איזה אורך חתך? אני בדילמה, כי שניהם טובים אז איך אחד אומר כך והשני גורס אחרת??? ומה עליי להחליט מה כדאי??

OK - טעות שלי חשבתי שכבר עברת ניתוח בטן. אני בדילמה, כי שניהם טובים אז איך אחד אומר כך והשני גורס אחרת??? ומה עליי להחליט מה כדאי?? ==== כמובן שאינני יכול להחליט במקומך. באופן כללי ישנה נטיה לא לבצע ניתוחים לפרוסקופיים לכריתת רחם או כריתת מיומות (המלצה האחרונה של FDA מנובמבק 2014) משום שבזמן הניתוח הלפרוסקופיה במקרים אחדים תאי המומה וגם הרקמה עלולים להתפזר בחלל הבטן. אני כבר לא מדבר על אפשרות הפיזור של גידול סרטני. אורך החתך בניתוחי כריתת מיונה ו/או כריתת רחם תלוי בטכניקה הניתוחית ובניסיונו של המנתח. אני ממש לא יכול לתת לך עצה . את חייבת לסמוך על הרופא שאת מאמינה בו.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם