שרירן על גבעול מהו? מה צריך לעשות?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

20/01/2011 | 06:36 | מאת: TRL

שרירן על גבעול- מהו? מה מומלץ לעשות באולטרסאונד נימצא גודל רחם: 71*62*84 מ"מ רחם שרירני רירית בעובי 11.4 מ"מ, סדירה דוגלס ללא נוזל. השרירן: בגודל 106*68 על גיבעול השרירן גבוה וימני באגן. שחלות: מבנה וגודל תקינים, מ"ס זקיקים קטנים. מבקשת לשאול: האם השרירן נחשב לגדול? מהו על גבעול?האם נכון להוציא רק השרירן או גם רחם וגם שרירן? האם הרחם שלי גדול או רק השרירן לגילי( גיל 43)? מה הפרוצדורה הנידרשת? לאפארסקופי להוצאת השרירן? רחם+ שרירן לדעתך?אחר?

שלום רב, שרירן שגודלו יותר מ- 10 ס"מ הנו שרירן גדול מאדלכל הדעות. שרירן על גבעול הנו שרירן שמחובר לגוף הרחם באמצעות הגבעול. לפי בדיקה האולטרסאונד אותה עברת אני מתרשם שישנם שרירנים נוספים משום שמדובר ברחם שרירני.מבחינה טכנית ניתן בד"כ לכרות את השרירנים ללא כריתת רחם ( זה באופן כללי בלי לגעת במקרה שלך משום שלא בדקתי אותך). פרט לממצאים הנ"ל חשוב מאד לדעת ממה את סובלת, האם ישנן תלונות נוספות חוץ ממצאים סונוגרפיים.

11/05/2016 | 19:50 | מאת: נועה

שלום התגלה אצלי בסיטי ציסטה בגודל 48 והאולטרסונד מראה שיש מיומה עם נמק בגודל 10 ס"מ. היו כאבים וכרגע אין מה אתה ממליץ?

25/08/2019 | 00:34 | מאת: שיפרה

עברתי mri וגילו לי נמק בשרירן שגורם לי לכאבים כמו צירים גודל השרירן 4.2*5.7 ועל השרירן יש עוד מס שרירנים קטנים רחם מוגדל צואר הרחם בולט עברתי אימבוליזציה ולא עזר כלום

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם