שרירנים ודימומים קשים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

25/06/2012 | 16:18 | מאת: רחל

אני בת 52 וסובלת מזה 3 שנים מדימומים קשים במחזור.מטופלת ע"י כדור ברזל ביום ובזמן המחזור לוקחת 12 כדורי hexakapron המחזור מופיע כל 25 יום ונמשך כ- 10 ימים. באולטרסאונד האחרון שעשיתי התגלו 5 שרירנים שהגדול בינהם הוא 63X67 מ"מ מיקום :תוך דופני ,קיר ימני, דוחק את החלל. רירית הרחם היא בעובי 16.7 מ"מ. שאלותי הן:1.אם לא אעבור ניתוח להוצאת הרחם- מה הסיכונים?(לפי בדיקת הורמונים אני עדיין לא בגיל המעבר) 2. האם ניתן להוציא את הרחם בניתוח לפרוסקופיה? תודה

שלום רב, בהחלט ניתן לבצע כריתת רחם בלפרוסקופיה. לגבי הסיכונים - הם רבים אך די נדירים, בד"כ כריתת רחם עוברת ללא סיבוכים. כמובן בזמן הניתוח עלול להיות דימום עם אדובוד דס, זיהום לאחר הניתוח, פגיעה באברים תוך בטניים וכלי הדם. אך לפני שמחליטים על ניתוח ניתן לשקול ולבצע טיפולים שמרניים רבים ואחד מהם זה טיפול באולטרסאונד ממוקד - FUS . נראה לי שאת יכולה להתאים לטיפול זה. אשמח לראות אותך במרפאת שרירנים ברמב"מ. טל. 04-8542292

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם