שרירן בצוואר הרחם בהריון

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

06/01/2012 | 09:25 | מאת: ליאת

שלום,אני בשבוע ה11 להריוני ובימים האחרונים החלו דימומים בינוניים של קרישי דם שבעקבותיהם אושפזתי למעקב והתגלה כי יש לי שרירן בגודל 4 ס"מ בצוואר הרחם (הדימומים אינם קשורים לשרירן אלא בהפלה מאיימת). הדימום פסק ושבתי לביתי אך יש לי לחצים וכאבים בבטן ואני מודאגת מאחר ובאלטראסאונד כבר רואים שהמיומה החלה לדחוק מעט ברחם. יש לי מספר שאלות. 1. הפרופ' שנגע במיומה קבע כי היא שפירה.האם ניתן לקבוע זאת במאת האחוזים רק ע"י בדיקה שטחית כזו? 2. האם יש סכנה לעובר-אם המיומה תגדל ותדחק ברחם עוד? 3. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון? 4. במידה וההריון יצליח אילו השלכות יש על הלידה עצמה? תודה!

שלום רב, שרירנים בד"כ גדלים בהריון, ולאחר הלידה הם ברוב המקרים מתכווצים. מיומה הנו גידול שפיר לחלוטין. בד"כ השרירן לא פוגע בעובר. את חייבת להיות במעקב.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם