שרירן בדופן האחורי של הרחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

23/04/2019 | 17:17 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 50. מחזור סדיר. לפני חמש שנים אותר שרירן סובסרוטי בדופן האחורית של הרחם 35-28 מ''מ. כיום גודלו 92 על 82 מ''מ, עשיר בכלי דם עם סימנים של היפרוסקולריזציה. תופס את חלל הדוגלאס. מדידה בגישה ביטנית 103 על86 מ''מ. אין סימפטומים למעט לחץ לעיתים בבטן עליונה שלא בהכרח כתוצאה מזה. רופא אחד המליץ לנתח למנוע גדילה ובעיות עתידיות בפתיחה ביטנית בגלל המיקום של השרירן, להוציא גם את הרחם ולהשאיר שחלות וצואר רחם . רופא שני טען שאין כל צורך לנתח עקב העדר סימפטומים ומכיוון שאני קרובה להפסקת מחזור- זמן שבו השרירן מתכווץ. ושניתן לעשות ניתוח כזה בלפרוסקופיה אך הוא לא היה מנתח אותי כעת. כמובן שנח לי להשאר רק במעקב למרות שהרחם במצב של 14 שבועות והבטן קצת בולטת. אשמח לשמוע מהי חוות דעתך. תודה רבה

למעשה שני רופאים צודקים. יחד עם זה שקיימת גדילה של המיומה וקיימים סימנים של היפרווסקולריזציה אני נוטה להמליץ על כריתת רחם עם כריתה של החצוצרות בפתיחת בטן ולא בלפרוסקופיה בשום פנים ואופן.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם